Αγρίνιο: Ιατρικός Σύλλογος και Κοινωνικό Ιατρείο για τα οφέλη του εμβολιασμού (Video – Photos)

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία για τη Δημόσια Υγεία, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου συνεργάστηκαν για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού.

Η εκστρατεία εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού και τονίζει την κρίσιμη σημασία του εμβολιασμού για την πρόληψη ασθενειών και τη διασφάλιση της υγείας όλων.

Ένα από τα βασικότερα μηνύματα της εκστρατείας είναι η αντιμετώπιση του φόβου για τις παρενέργειες των εμβολίων, ιδιαίτερα του εμβολίου κατά της Covid-19.

Δήλωση για το συκγκεκριμένο θέμα έκανε στο AgrinioTimesTV η κα. Ειρήνη Κουκοπούλου, Μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Αγρινίου:

Η αποφυγή εμβολιασμού λόγω αυτού του φόβου μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία μας και την υγεία της Κοινότητας.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ο εμβολιασμός δεν περιορίζεται μόνο στην παιδική ηλικία.

Υπάρχουν εμβολιασμοί που είναι απαραίτητοι και στην ενήλικη ζωή για την πρόληψη ασθενειών όπως η γρίπη.

Η Ελλάδα, ευτυχώς, διαθέτει σύγχρονα και επικαιροποιημένα εμβολιαστικά προγράμματα που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ηλικιακών ομάδων.

Άλλο σημαντικό σημείο της εκστρατείας είναι η ενημέρωση για την δωρεάν παροχή των εμβολίων.

Μπορείτε να εμβολιαστείτε δωρεάν στα Κέντρα Υγείας και στους οικογενειακούς ιατρούς σας.

Συμπερασματικά, ο εμβολιασμός δεν είναι απλά μια ιατρική πράξη, αλλά μια επένδυση στην υγεία μας, στην οικονομία και στην κοινωνία μας.

Προστατεύει από σοβαρές ασθένειες, μειώνει τη μετάδοση σε ευάλωτες ομάδες, συμβάλλει στην εξάλειψη ασθενειών και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Ας ενημερωθούμε για τα εμβολιαστικά προγράμματα και ας συμβάλουμε στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

 

Διαβάστε επίσης: Διευρυμένο συντονιστικό για τον δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία | Τα επόμενα βήματα