Κοινωνία
Αγρίνιο – Ίδρυμα «Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα»: Δωρεά στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Στο Αγρίνιο το Ίδρυμα «Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα» προχώρησε σε δωρεά στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Στο Αγρίνιο το Ίδρυμα «Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα» προχώρησε σε δωρεά στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Μια σημαντική δωρεά ύψους 20.000 ευρώ πραγματοποίησε το Ίδρυμα «Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα» προς το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο.
Η παράδοση του εξοπλισμού ολοκληρώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2025.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, που αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα την ανάπτυξη της Πανεπιστημιακής κοινότητας στο Αγρίνιο.
Η δωρεά έγινε κατόπιν συνεννόησης με την Πρυτανεία και τους αρμόδιους καθηγητές του Τμήματος, και αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κτιρίου.
Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα χρηματοδότησε την αγορά δύο σύγχρονων εργαστηριακών πάγκων διαστάσεων 400 x 156 x (90+90) εκατοστά, κατασκευασμένων με ειδικές προδιαγραφές, καθώς και μιας απαγωγού εστίας διαστάσεων 106 x 85 x 240 εκατοστά.
Το συνολικό κόστος, που ανήλθε σε 20.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από το Ίδρυμα «Ι. & Ε. Κάππα».
Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος τόνισε:
«Με τη δωρεά αυτή επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη δυναμική των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργούν στο Αγρίνιο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής Ακαδημαϊκής Κοινότητας».
Παράλληλα, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, τον πρώην Κοσμήτορα καθηγητή Γεώργιο Κεχαγιά, τον Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή Γρηγόρη Μπεληγιάννη, καθώς και τον αναπληρωτή καθηγητή Άρη Γιαννακά για την άριστη συνεργασία.
Κλείνοντας, το Ίδρυμα απηύθυνε ευχές για μια δημιουργική και παραγωγική Ακαδημαϊκή χρονιά προς όλους τους φοιτητές.
Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου το 3ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο και η Έκθεση «AGROWN»
