Αγρίνιο: Ημερίδα για τις Δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού (Videos – Photos)

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας/Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α)πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα, με θέμα: «Δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού», στην Αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ, στο Αγρίνιο.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του έργου της Μονάδας σχετικά με τον καθαρισμό απορριμμάτων του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού καθώς και οι παράπλευρες δράσεις της Μονάδας για την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών στην κατεύθυνση επίτευξης καλής κατάστασης διατήρησης των προστατευόμενων περιοχών.

Την ημερίδα συντόνισε ο Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης, κ. Ιωάννης Σελιμάς.

Ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο κ. Ιωάννης Κασβίκης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης, ο κ. Χρήστος Σταλίκας, Μηχανικός και η κ. Ελένη Κουρέτση εκπρόσωπος του River View Project.

Εκ μέρους της ΑΝΑΚΕΜ / Ανακύκλωση ΑΕΚΚ Κεντρικής Μακεδονίας ΑΕ παρέμβαση έκανε ο κ. Ηλίας Δημητριάδης, καθώς και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οικοτουρισμού (ΕΛ.ΕΤ.ΟΙΚ.), κ. Φούλη Παπαγεωργίου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρος Βαρελίδης.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, απήυθηνε ο Αντιπερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, και εκ μέρους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας – Πολεοδομίας – Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Νίκος Καραπάνος.


Απόσπασμα της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρου Βαρελίδης:

Απόσπασμα από την ομιλία του κ. Ιωάννη Κασβίκη, Αναπληρωτή Προϊστάμενου της Μονάδας Διαχείρισης, με θέμα: «Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Προστατευόμενες Περιοχές Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, από την υποβάθμιση στην προστασία»:

Απόσπασμα από την παρουσίαση των «Δράσεων Καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, στο πλαίσιο του ΥΜΕΠΕΡΑΑ» από τον κ. Χρήστο Σταλίκα, Μηχανικό:

Απόσπασμα της ομιλίας του ΑντιπερειάρχηςΕνέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Λάμπρου Δημητρογιάννη:

Απόσπασμα από την ομιλία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας – Πολεοδομίας – Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νίκου Καραπάνου: