Αγρίνιο – Ημερίδα με θέμα: «Η Ηλεκτροκίνηση στην Περιφέρεια Δ.Ε.» (Video – Photos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στη Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο η Ημερίδα με θέμα: «Η Ηλεκτροκίνηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Στην αρχική τοποθέτησή του  ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Πεπιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης,  ανέφερε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  στηρίζει τις δράσεις που έχουν ως σκοπό να κάνουν γνωστές στο ευρύ κοινό τις σύγχρονες και πράσινες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Παράλληλα, και δεδομένου ότι οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών είναι ταχύτατες, ο κ. Δημητρογιάννης, επισήμανε  τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Περιφέρεια ώστε να ευνοήσει τις συνθήκες ένταξης της περιοχής στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Πλάνο Ανάπτυξης της Ηλεκτροκίνησης στη Δυτική Ελλάδα, εξηγώντας ότι «θα δοθεί δυνατότητα σε φορείς, επαγγελματίες και πολίτες να γίνουν κοινωνοί πεδίων που πρόκειται να απασχολήσουν στο μέλλον όλους μας».

Στην σημερινή ημερίδα παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπήλιος Λιβανός, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρία Σαλμά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας καθώς εκπρόσωποι άλλων φορέων.