Αγρίνιο – Κ.Δ.Α.Π. Smart Kids: Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών όπως πρέπει να είναι (Video)

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, έχει ανοίξει τις πόρτες του στο Αγρίνιο, ένα ιδιαίτερο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης , με στόχο να χαρίσει μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας, αλλά και δημιουργίας σε όλα τα παιδάκια! Η Σαλωμίδη Αρχοντία που διευθύνει το χώρο μας αποκαλύπτει όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για τον ιδιαίτερο αυτό χώρο.

Το Smart Kids ήρθε για να κάνει πράξη το σκοπό του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π., που δεν είναι άλλος από το να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των μικρών μας φίλων.

*Δυο λόγια για το ΚΔΑΠ Smart Kids

Το ΚΔΑΠ Smart Kids, είναι ένας εκπαιδευτικός πολυχώρος, αποτελούμενος από ένα  πλήρως καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Ούσα η ίδια παιδαγωγός με εμπειρία (ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΕΣ) θέτω ως στόχο την ανάδειξη της δημιουργικότητας και της προσωπικότητας του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Μέσα από μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, ατομικών και ομαδικών, εκμαιεύουμε  τις ανάγκες των παιδιών, βοηθώντας τα να εκφράζονται ελεύθερα αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Επιπλέον αποτελούμε στήριγμα και βοήθεια για τον εργαζόμενο γονιό και είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο, ώστε να γινόμαστε αποδοτικότεροι και πιο ευέλικτοι. 

-Κα Σαλωμίδη τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό το ΚΔΑΠ Smart Kids;

 Το Smart Kids είναι ξεχωριστό αφενός λόγω των  πρωτότυπων και ιδιαίτερων δραστηριοτήτων που παρέχει και αφετέρου λόγω της υψηλής εξειδίκευσης και εμπειρίας του διδακτικού προσωπικού. Πρόκειται για μια ομάδα αποτελούμενη από παιδαγωγούς, καθηγητές, δάσκαλο ρομποτικής ,σκακιού, παιδικής γιόγκα και Zumba, μουσικό και θεατρολόγο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος μας πληροί όλες τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας περί των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης. Επιπλέον οι ευρύχωρες, ευάερες και ευήλιες αίθουσες μας προσφέρουν ασφάλεια στα παιδιά και το προσωπικό μας, έπειτα από τα νέα δεδομένα που μας επέβαλε ο covid-19. Συγκεκριμένα η δομή μας διαθέτει 6 ευρύχωρες αίθουσες, μοναδικής  αισθητικής.

Ωστόσο άξιο αναφοράς είναι πως οι μέθοδοι και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη διάρκεια των εργαστηρίων, είναι βασισμένες σε εκπαιδευτικά μοντέλα του εξωτερικού, δημιουργώντας έτσι  ευχάριστη διάθεση στους μικρούς μας φίλους, συνδυάζοντας παιχνίδι και γνώση. 

 

-Ποιες δραστηριότητες προσφέρετε πιο συγκεκριμένα;

Προσφέρουμε ελεύθερα σε όλα τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π.:

Καλλιτεχνικά και εικαστικά εργαστήρια

Θεατρική και μουσική αγωγή

Ομαδικά και ατομικά, κινητικά παιχνίδια

Yoga Kids και Zumba

Παραδοσιακούς χορούς

Ρομποτική

Σκάκι

Μαγειρική

Διατροφική Διαπαιδαγώγηση

Εργαστήριο πειραμάτων φυσικής και χημείας

Escape room

Προβολή παιδικών ταινιών

Δεξιότητες μελέτης 

Πάρτι καραόκε και χορού

Δραστηριότητες Ανάπτυξης Συναισθηματικής Νοημοσύνης

Κηπουρική & βοτανολογία

Κατασκευές-χειροτεχνίες

Περιβαλλοντική αγωγή

 

-Κα Σαλωμίδη πως αντιμετωπίσατε την καραντίνα ως Κ.Δ.Α.Π.;

 Σας ευχαριστώ που μου κάνετε αυτή την ερώτηση, γιατί σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω πως με πρωτοβουλία της ομάδας, ακόμα και  μέχρι σήμερα, δε σταματήσαμε να τροφοδοτούμε τη σελίδα  μας στο Facebook  (ΚΔΑΠ Smart Kids), με ολιγόλεπτα βίντεο με κατασκευές, τεχνοτροπίες, συνταγές και πειράματα, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε το ποσό μεγάλη ανάγκη, για παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες έξω από το σπίτι, έχει δημιουργηθεί στα παιδιά λόγω του εγκλεισμού και της καραντίνας και εμείς είμαστε εδώ, πάντα στο πλάι των γονιών και των παιδιών, με φρέσκες ιδέες και δραστηριότητες για την κάλυψη αυτής της ανάγκης! (Με το κάλο να ανοίξουμε, χαχα!).

 

-Τι κάνετε το καλοκαίρι με το που κλείνουν τα σχολεία;

Ως γνωστόν, το ωράριο μας αλλάζει από απογευματινό σε πρωινό και το καθημερινό μας πρόγραμμα έχει θεματολόγια σχετική με το Summer Camp! Πολλά καλοκαιρινά παιχνίδια, διασκέδαση και ξεγνοιασιά! 

Φέτος προσφέρουμε παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού, παιχνίδια survivor, περιπατητικές δραστηριότητες, escape room και πολλά που θα βοηθήσουν στην εκτόνωση της ενέργεια των παιδιών, ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού και στην ομαλή προσαρμογή στην μετά- covid εποχή. 

 

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι τελευταίο;

 Ναι. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στις μαμάδες πως μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μας εντελώς δωρεάν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. 

Για να γίνει αυτή η διαδικασία θα πρέπει οι ωφελούμενες μητέρες να έχουν κάνει τη φορολογική δήλωση του προηγούμενου οικονομικού έτους και να είναι κάτοχοι κωδικών taxisnet. Ωφελούμενες είναι άνεργες μητέρες, υπάλληλοι ιδιωτικού τομέα καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες. 

Η ομάδα μας είναι πάντα διαθέσιμη για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων. 

Τέλος είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι γονείς μπορούν να κάνουν κράτηση θέσης, Επικοινωνώντας μαζί μας!!! 

Σαλωμίδη Αρχοντία Ιδιοκτήτρια:

  • Κ.Δ.Α.Π. Smart Kids 
  • Παιδικού σταθμού «Οι Φραουλίτσες»

 

Στοιχεία Επικοινωνίας Κ.Δ.Α.Π. Smart Kids:

Tel: 2641304826/6948664328

Email:[email protected]

Facebook: ΚΔΑΠ Smart Kids

Instagram: kdapsmartkids_

Διεύθυνση: Κορυτσάς 3Α, Αγρίνιο