Αγρίνιο – Καρπενήσι: Η αποτίμηση από το Συντονιστικό για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

«ΝΑΙ στον δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι είναι το ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα που έστειλε προς κάθε κατεύθυνση η χθεσινή δυναμική συγκέντρωση που έγινε στην είσοδο του Αγρινίου μετά απ’ το κάλεσμα του συντονιστικού οργάνου», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση αποτίμησης το Συντονιστικό.

Πιο αναλυτικά:

«Η ανταπόκριση των πολιτών και των θεσμικών εκπροσώπων επιβεβαίωσε την θέληση όλων να ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ και να διεκδικήσουν από την Κυβέρνηση την κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς Οδικού Δικτύου που δικαιούνται να έχουν οι πολίτες των δύο όμορων νομών δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης και προόδου.

Η αποδοχή από την πλευρά των θεσμικών εκπροσώπων της πρότασης του συντονιστικού οργάνου για την συγκρότηση άμεσα επιτροπής διεκδίκησης του αιτήματος για τον δρόμο είναι το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της σημερινής κινητοποίησης.

Η επιτροπή θα απαρτίζεται από τον Περιφερειάρχη, βουλευτές που παραβρέθηκαν, Δημάρχους, εκπροσώπους φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας η οποία θα συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να καθορίσει την στρατηγική της.

Το συντονιστικό όργανο θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες που παρευρέθηκαν και στήριξαν με την παρουσίαση τους την συγκέντρωση καθώς και τους θεσμικούς εκπροσώπους.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ΜΟΝΟ δύο Βουλευτές απο τους συνολικά επτά που εκλέγονται στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας ο κος. Μίλτος Ζαμπάρας και η κα. Χριστίνα Σταρακά οι οποίοι χαιρέτησαν τη συγκέντρωση και στηρίζουν το δίκαιο αίτημα για την κατασκευή του δρόμου, οι Δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Ζώης, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Φωτάκης Βασίλειος, Μπόκα Γεωργία , Σκαρτσάρης Ανδρέας ,Γούλας Χρήστος, Κωνσταντίνος Βραχωρίτης (Δ.Ε. Παρακαμπυλίων).

Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κουτσουπιά Κατερίνα, Γκρίζης Νικόλαος, Γρίνος Σπύρος, Καλλίμορφος Γιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Γκορόγιας Παναγιώτης, Ηλίας Μάκκας και Κωνσταντίνος Ζαρκαδούλας, Πρόεδροι των Κοινοτήτων και Συλλόγων Δήμου Αγρινίου και Αγράφων, Aπό φορείς παρεβρέθηκαν ή έλαβαν το λόγο οι Λίνος Μπλετσας (Αντιπεριφερειάρεχης, πρόεδρος Τ.Ε.Ε.), Παναγιώτης Τσιχριτζής (Πρόεδρος Επιμελητηρίου), Γιώργος Παπαναστασίου (Αντιπρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου), Χρήστος Κωστακόπουλος (Περιφερειακός Σύμβουλος),

Δημήτρης Νικάκης (Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου), Δημήτρης Τραπεζιώτης (Επικεφαλής Συνδυασμού «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο»), Γιάννης Καλλίμορφος εκ μέρους της Ένωσης Αγρινίου, Βασίλης Τσάρκος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας), Σπύρος Τομάρας (Αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας), o Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Αγραφιώτης, Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Πανευρυτανικού Συλλόγου Λιούπρας Κωνσταντίνος, ο πάτερ Ευάγγελος Φεγγούλης, Λεωνίδας Μάττας (Πρόεδρος Ραδιοταξί Αγρινίου), ο Πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Γεράσιμος Μαλούσης. ο Πρόεδρος του Ι.Ν.Κ.Α. Λεχουρίτης Γεώργιος, Σπυριδούλα Παπαιωάννου (Συλλογος Λαογραφικου Μουσειου).

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Τζιώλης Δημήτρης, o πρώην Προεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Υφαντής Λεωνίδας, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καζαντζής Νίκος, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Αμφιλοχίας Παπαθανάσης Νίκος, εκπρόσωποι Κινημάτων Πολιτών κατά των αιολικών και φωτοβολταϊκών, πολίτες που δεν αποζημιώθηκαν έως τώρα για τα πρώτα 7χλμ.

Επίσης το συντονιστικό θέλει να ευχαριστήσει τα τυροκομικά Παπαθανασίου, τα ηχητικά Καπελλάκη και το Cafe El Posto για την υλικοτεχνική υποστήριξη της συγκέντρωσης.

Εκ μέρους του συντονιστικού για τον δρόμο Αγρίνιο Καρπενήσι υπογράφουν οι: Κωστίκογλου Σωκράτης, Πρόεδρος Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Αγρινίου, Υφαντής Ηλίας, Εκπαιδευτικός, Κωστακόπουλος Γεώργιος, Δικηγόρος, Παπαθανασίου Κωνσταντίνος, Συνταξιούχος, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Φέρρας Γρηγόρης, Εκπρόσωπος Συντονιστικής Ευρυτανίας».

 

Διαβάστε επίσης: Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο Ερμής»: Σε εξέλιξη η διήμερη εκλογική διαδικασία (Photos)