Αγρίνιο: Κατασκευή δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομου στον Αγ. Ιωάννη Ρηγανά (Photos)

Μια μεγάλη περιοχή στον Αγ. Ιωάννη Ρηγανά αλλάζει φυσιογνωμία με έργο προϋπολογισμού  6.100.000,00 €.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για την «Ανάπλαση περιοχής Αγ. Ιωάννη Ρηγανά με κατασκευή δικτύου πεζοδρόμων και  ποδηλατοδρόμου»  που εντάσσεται στο  Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020». 

«Σχεδιάζουμε το Αγρίνιο και τις γειτονιές μας έτσι  όπως θέλουμε να τις ζούμε.  Ανθρώπινες, σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον. 

Με σκληρή δουλειά των υπηρεσιών μας ξεκινάμε ένα σημαντικό έργο.  Η ανάπλαση περιοχής του Αγ. Ιωάννη Ρηγανά  με  κατασκευή  δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμου  συμβάλλει στους στόχους της ΒΑΑ και  κάνει  ακόμη πιο  φιλικό τον δήμο μας  στη χρήση ποδηλάτου. Βελτιώνει  την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Αγρινίου και ενισχύει την ένταξη του ποδηλάτου και του περιπάτου στην καθημερινότητά τους. Ταυτόχρονα αναβαθμίζει λειτουργικά και αισθητικά μια μεγάλη περιοχή. Συμπερασματικά πρόκειται για έργο που  αναδεικνύει τις ομορφιές του Αγρινίου», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου. 

Με το συγκεκριμένο  έργο:

  • Ανακατασκευάζεται το δίκτυο κίνησης των οχημάτων που σήμερα είναι σε κακή κατάσταση 
  • Κατασκευάζεται δίκτυο κίνησης ποδηλάτων και πεζών εντός των ζωνών απαλλοτρίωσης το οποίο δεν έρχεται σε επαφή με την κίνηση των οχημάτων.
  • Κατασκευάζεται νέο δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος του Ποδηλατοδρόμου. 

Συνολικά  θα κατασκευαστούν:

–  δίκτυο κίνησης οχημάτων  μήκους 6.075,00 μ,

– μήκος ποδηλατοδρόμου  6.075,00 μ,

– μήκος πεζοδρόμων και πεζοδρομίου  4.250,00 μ,

Η περιοχή παρέμβασης χαρακτηρίζεται ως περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Απλώνεται από τις Εργατικές Κατοικίες της περιοχής Αγ. Βαρβάρας και φτάνει νότια  έως το εκκλησάκι μεταβυζαντινής τέχνης του Αγ. Ιωάννη Ρηγανά. Πρόκειται για μια διαδρομή που χρησιμοποιείται για περίπατο, άθληση και χρήση ποδηλάτου.  

Σε όλους τους κυκλοφοριακούς κόμβους κατασκευάζονται ράμπες για AμεA, παιδικά καροτσάκια και τροχοφόρα αμαξίδια. Στο σχεδιασμό της μελέτης έχει ακόμη ληφθεί υπόψη η κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων. 

Σε όλο το εύρος του έργου θα τοποθετηθούν 50  καθιστικά ανάπαυσης (παγκάκια) και αντίστοιχα 50  μικροί αναρτώμενοι κάδοι απορριμμάτων.