Αγρίνιο: Καθήλωσε το κοινό η παράσταση για τον Γιάννη Βλαχογιάννη (Videos – Photos)

Καθήλωσε το Αγρινιώτικο κοινό η ερμηνεία του Γιάννη Νταλιάνη στην πρεμιέρα της παράστασης «ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Γιάννης Βλαχογιάννης» σε κείμενο και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, η οποία έγινε στον ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ των ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΩΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση, την οποία παρουσίασε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στο πλαίσιο της επετείου  για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συμπαραγωγή με την Αδελφότητα Ναυπακτίων Νομού Αττικής «Ο Επαχτος», το θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλογίου, θα παρουσιαστεί και απόψε στις 09:00 μ.μ. στον ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ των ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΩΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ και θα συνεχίσει στην Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στις 8:30 μ.μ.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο ιστοριοδίφης και συγγραφέας, από τη Ναύπακτο, Γιάννης Βλαχογιάννης εδραίωσε στη συλλογική μνήμη τον Αγώνα του 1821. «Καταγραφέας» της Επανάστασης, διέσωσε και ανέδειξε, μεταξύ πολλών άλλων, τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. 

Στο πρωτότυπο κείμενο του Μάνου Καρατζογιάννη, ο Γιάννης Βλαχογιάννης παραδίδει, κάνοντας έναν ποιητικό απολογισμό της ζωής του, ένα σύγχρονο μάθημα ελληνικής ιστορίας: από τη φτώχεια των πρώτων χρόνων της ζωής του όπου η ελληνική κοινωνία, αφού «κέρδισε τα μεγάλα, έπρεπε να παλέψει για τα μικρά», μέχρι την ίδρυση των Γενικών Αρχείων του Κράτους, των οποίων υπήρξε διευθυντής για περισσότερα από είκοσι χρόνια. 

Οι συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο – σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Ερμηνεία: Γιάννης Νταλιάνης

Μουσική: Δημήτρης Τσάκας

Σκηνικό: Γιάννης Αρβανίτης

Κοστούμι: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου

Οι ιστοσελίδες του «Agrinio 365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) σας μεταφέρουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα από την χθεσινή πρεμιέρα της παράστασης «ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Γιάννης Βλαχογιάννης»:

Δημήτρης Τσάκας και Γιάννης Νταλιάνης στην πρεμιέρα της παράστασης «ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Γιάννης Βλαχογιάννης» στο Αγρίνιο
Ο σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης στην πρεμιέρα της παράστασης «ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Γιάννης Βλαχογιάννης» στο Αγρίνιο