Αγρίνιο: Κοινή αθλητική δράση του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» και του Γυμνασίου Αγ. Κωνσταντίνου (Photos)

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί», πραγματοποιήθηκε κοινή αθλητική δράση του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και του Γυμνασίου Αγ. Κωνσταντίνου στο Κλειστό Γήπεδο του μπάσκετ του Δήμου Αγρινίου, στην Αερογέφυρα.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα υλοποιείται παγκοσμίως σε 22 χώρες, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν ΜΑΖΙ σε αθλητικές δράσεις. Μέσα από αυτές τις δράσεις, επιτυγχάνεται η ενημέρωση των συμμετεχόντων-μαθητών για θέματα σχετικά με την νοητική αναπηρία, την ισότητα και την αποδοχή.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών μαθήτρια του Γυμνασίου απήγγειλε το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «Ο Επίλογος» ενώ ακολούθησε χορευτικό δρώμενο με τίτλο «Ο Λόγος μου», στο οποίο συμμετείχαν δύο μαθήτριες του Γυμνασίου Αγ. Κωνσταντίνου και δύο εκπαιδευόμενες του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

Το θεωρητικό μέρος του προγράμματος παρουσιάσθηκε από εκπρόσωπο των Special Olympics και αφορούσε την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη φιλοσοφία και αποστολή των Special Olympics.

To Βιωματικό μέρος περιελάμβανε αγώνα μπάσκετ και εκτέλεση βολών από μαθητές και εκπαιδευομένους των δύο Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Στη δράση αυτή παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ζαρκαβέλης, ο κ. Απόστολος Βετσόπουλος, Σύμβουλος Σχολικής Ευθύνης, ο κ. Δημήτριος Διαμαντής Διευθυντής Γυμνασίου Αγ. Κωνσταντίνου Αγρινίου, η Πρόεδρος κα. Διονυσία Σαμαντά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

Το Εργαστήριο «Παναγία Ελεούσα» ευχαριστεί τον Πρόεδρο των Special Olympics κ. Διονύσιο Κοδέλλα καθώς και τους συντονιστές των Special Olympics κ. Βαγγέλη Μπλέτσα, κα. Ρόη Τάτση και κα. Αγγελική Χατζοπούλου για την εμπιστοσύνη τους.Επίσης ευχαριστεί τον κ. Παύλο Καμμένο και τον κ. Αθανάσιο Σαραγκανίδα για τις χορηγίες τους.