Αγρίνιο: Τι λένε οι μαθητές για τις μάσκες (Ηχητικό)

Και μετά από τις απόψεις και τις διχογνωμίες των επιστημόνων, των ειδικών υγείας, των εκπροσώπων των Υπουργείων, των εκπαιδευτικών αλλά και των γονιών σχετικά με τη χρήση της μάσκας στα σχολεία, ο «Antenna Star Radio FM 103.5» και η εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» έδωσε το λόγο και το μικρόφωνο στους μικρούς «πρωταγωνιστές» αυτής της ιστορίας, τους μαθητές. 

 Σε ρεπορτάζ που έγινε στους δρόμους του Αγρινίου και περιείχε αντιπροσωπευτικά δείγματα του μαθητικού πληθυσμού της πόλης (και των δύο φύλων και όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων), οι μαθητές εμφανίστηκαν εξοικειωμένοι με τη χρήση της μάσκας στην καθημερινή τους ζωή και απόλυτα ενημερωμένοι για την ορθή χρήση της τόσο από τους γονείς τους όσο και από τα Μ.Μ.Ε.  

Ρεπορτάζ: Νάντια Μπούτα

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν δεκτικοί στις υποδείξεις των γονιών τους και στις οδηγίες των αρμοδίων και απόλυτα συνειδητοποιημένοι για το ρόλο της μάσκας στη σύγχρονη πραγματικότητα. 

Αν και οι μαθητές στο σύνολό τους χαρακτηρίζουν τη χρήση της μάσκας δύσκολη, άβολη και αγχωτική, θεωρούν ότι θα την χρησιμοποιούν στο σχολείο τους, καθώς πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη και σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι θα χρησιμοποιούσαν τη μάσκα τους, ακόμη κι αν η χρήση της δεν ήταν υποχρεωτική κατά την περίοδο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.