Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Αγρίνιο: Live η 2η Ειδική και η 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2026

Στο Αγρίνιο τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2026 διεξάγονται live τόσο η 2η Ειδική όσο και η 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Μάρτιο του 2026.

Στο Αγρίνιο τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2026 διεξάγονται live τόσο η 2η Ειδική όσο και η 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Μάρτιο του 2026.

Στις 19:00 θα λάβει χώρα η 2η/2026 Ειδική Συνεδρίαση, με αντικείμενο την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων της Δημοτικής Επιτροπής για το Β΄ εξάμηνο του 2024 και το έτος 2025.

Η διαδικασία αυτή εντάσσεται στον πυρήνα της θεσμικής λογοδοσίας και αποτυπώνει το έργο, τις παρεμβάσεις και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των συλλογικών οργάνων διοίκησης.

Ακολούθως, στις 19:15, θα πραγματοποιηθεί η 4η/2026 Τακτική Συνεδρίαση, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που συνδέονται άμεσα με την οικονομική διαχείριση, την αναπτυξιακή προοπτική και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

-Την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2026, ως εργαλείο δυναμικής προσαρμογής στις σύγχρονες ανάγκες

-Την επικαιροποίηση της στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων, με γνώμονα τη δημοσιονομική ευστάθεια και την αποδοτικότητα

-Παρεμβάσεις σε ζητήματα κυκλοφοριακής οργάνωσης και λειτουργικότητας του αστικού χώρου

-Θέματα που άπτονται της εξυπηρέτησης πολιτών, της κοινωνικής πολιτικής και της ενίσχυσης ευάλωτων ομάδων

-Τον σχεδιασμό της τουριστικής προβολής, ως κρίσιμου πυλώνα τοπικής ανάπτυξης

-Ζητήματα Παιδείας, Πολιτισμού και Λειτουργίας Δημοτικών Δομών και Νομικών προσώπων

-Πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ιστορική μνήμη και την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, όπως η Δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης

-Διαχειριστικά και χωρικά ζητήματα που αφορούν τη Δημοτική Περιουσία και τις Τοπικές Κοινότητες

-Η Συνεδρίαση αποτυπώνει μια ολιστική προσέγγιση στη διοίκηση του Δήμου, όπου η οικονομική διαχείριση, η κοινωνική συνοχή και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός συνυπάρχουν σε ένα συνεκτικό πλαίσιο δημόσιας πολιτικής.

 

Διαβάστε επίσης: ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής: Γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα των Συνέδρων από την Αιτωλοακαρνανία

Advertisement

Τελευταία νέα →