Αγρίνιο: Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου έζησαν τη μαγεία της Όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή (Video – Photos)

Αγρίνιο: Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου έζησαν τη μαγεία της Όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Ομάδα 50 μαθητών του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα από την Εθνική Λυρική Σκηνή, με τίτλο «Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία». Τα παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση «Ωραία Ελένη του Οφενμπαχ» του Κορνηλίου Σελαμσή και χαρακτήρισαν την εμπειρία μαγική, επισημαίνοντας ότι για πολλά παιδιά ήταν η πρώτη επαφή με την Όπερα ζωντανά.

Αναλυτικά στην ανάρτηση του Σχολείου σημειώνεται: 

Το πρόγραμμα της #Greek National Opera- #Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία» ήρθε στο 7ο Γυμνάσιο! Η «Ωραία Ελένη του Οφενμπαχ» του Κορνηλίου Σελαμσή ήταν η παράσταση που παρακολουθήσαμε.

Ομάδα 50 μαθητών του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία του δημιουργικού παλμού της προετοιμασίας της παράστασης και να εμπλακούν βιωματικά σε αυτήν. Υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του προγράμματος  (της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) έλαβαν μέρος σε καλλιτεχνικά εργαστήρια για να συνδημιουργήσουν πρωτότυπο ηχητικό, μουσικό και εικαστικό υλικό που εντάχθηκε στη ροή της παράστασης, η οποία παρουσιάστηκε στην αίθουσα του στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Την παράσταση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ολοκληρώνοντας έτσι την διήμερη δράση.

Νέοι μουσικοί, ηθοποιοί, λυρικοί καλλιτέχνες, εικαστικοί, μουσικοπαιδαγωγοί, τεχνικοί ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές οι οποίοι βίωσαν μια μοναδική εμπειρία!

Χαρήκαμε με τους νέους επιστήμονες/καλλιτέχνες που μας επισκέφθηκαν και τους γνωρίσαμε για λίγο. Ζήσαμε την υπέροχη διοργάνωση, την καλοκουρδισμένη ομάδα που μας έκανε να νοιώσουμε μέλη της. Απολαύσαμε την ευγένεια και την αφοσίωσή τους στο δύσκολο έργο που είχαν, να μας μυήσουν στο λυρικό θέατρο.

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όσους οραματίστηκαν αυτή τη δράση, όσους κουράστηκαν για να την σχεδιάσουν, όσους συνέθεσαν τα κομμάτια αυτού του τεράστιου παζλ που έφτασε στα μάτια, το μυαλό και στις καρδιές των παιδιών μας.

Για πολλούς από εμάς ήταν η πρώτη επαφή με την Όπερα ζωντανά και ήταν ΜΑΓΙΚΗ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ #Greek National Opera #Ελληνική Λυρική Σκηνή

 

Λυρική

Λυρική

 

Διαβάστε επίσης: «Σήκω ψυχή μου»: Εντυπωσιακή η Έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου