Αγρίνιο: Μεγάλη συγκέντρωση Τραπεζιώτη στο Παπαστράτειο Μέγαρο (Videos – Photos)

Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Ανοιχτό και Πράσινο – Υπερκομματική Συνεργασία» και Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου, Δημήτρης Τραπεζιώτης, παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Στη εκδήλωση παρεβρέθηκαν -μεταξύ άλλων-  στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία αλλά και οι πρώην Βουλευτές Θάνος Μωραΐτης και Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Στην ομιλία του ο κος. Τραπεζιώτης στάθηκε σε όλα όσα δεν έκανε η παράταξη του κου. Παπαναστασίου ασκώντας έντονη κριτική τόσο για τις πεζοδρομήσεις, για τα έργα στο Πάρκο αλλά και για άλλα φλέγοντα ζητήματα που θα έπρεπε να είχαν απασχολήσει ουσιαστικά την νυν Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο ο οποίος βρίσκεται στο «τιμόνι» του Δήμου τα τελευταία εννέα χρόνια.

Αργότερα, αναφέρθηκε στο δικό του όραμα για ένα «Αγρίνιο, Ανοιχτό και Πράσινο με Βιώσιμη Πόλη και Ισχυρές Κοινότητες. Για το Αγρίνιο που μας αξίζει – Για το Αγρίνιο του μέλλοντός μας».

Το AgrinioTimes.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει αποσπασματικά βίντεο και φωτογραφικό υλικό:

Ο κ. Τραπεζιώτης αρχίζοντας την ομιλία του είπε: 

«Αυτή η μαζική προσέλευση είναι η πλέον εύγλωτη απόδειξη μιας επιθυμίας που εκφράζεται καθημερινά πλέον με ολοένα και μεγαλύτερη σφορδρότητα να θέσουμε ένα όριο – ένα τέρμα σε μια δημοτική πολιτική που διαπνέεται από μια αντίληψη παρωχημένη , παλαιοκομματικ΄λη και με στοιχεία καθεστωτικού αυταρχισμού. Μια αντίληψη που εκπορεύεται, ασκείται και εφαρμόζεται από μια δημοτική αρχή η οποία έχει εξαντλήσει τα όρια των δυνατοτήτων της και δεν εκπέμπει πλέον μήνυμα με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει  το κοινωνικό φαντασιακό, δηλαδή την δημιουργική ικανότητα της κοινωνία».

Συνεχίζοντας τόνισε: « Η απερχόμενη δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια κινείται στα τυφλά, χωρίς κατεύθυνση , χωρίς στόχο , χωρίς ίχνος ορθολογισμού, με άστοχες επίλογες που ταλαιπώρουν τους πολίτες και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Κλείνει το κέντρο της πόλης χωρίς Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας,  χωρίς πάρκινγκ, χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δυσχεραίνεται η προσέγγιση των πολιτών στο Κέντρο. 

Η Βότση είναι παράνομα κλεισμένη κατ΄αντίθεση με την πρόταση του μελετητή, την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι οποίες αποφάσεις τονίζουν ότι η Βότση δεν πρέπει να κλείσει αλλά να είναι οδός ήπιας κυκλοφορίας, ενώ με τον τρόπο αυτό κόβει την πόλη στη μέση, βασανίζει τους πολίτες και αυξάνει το ρυπαντικό φορτίο».

Για το Πάρκο είπε χαρακτηριστικά: «Στο πάρκο που εγκαινίασε χθες, τι ακριβώς εγκαινίασε; Πέντε φωτιστικά, τη χαλικόστρωση των μονοπατιών μια παιδική χαρά playmobil ή το κτίριο του αναψυκτηρίου και το κηποθέατρο που είναι σε άθλια κατάσταση; Είναι προσβολή για τους πολίτες του Δήμου Αγρινίου και υποτιμά τη νοημοσύνη τους. 

Εγκάλεσε τη δημοτική αρχή ότι αδιάφορησε ολοσχερώς για την ενδοχώρα , τους 9 πρώην Δήμους, τα χωριά μας που βιώνουν την ερημιά και την εγκατάλειψη και επίσης αδιαφόρησε πλήρως για τον πρωτογενή τομέα . Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης πρότεινε,  καθώς βαίνουμε σε περίοδο διατροφικής ανασφάλειας,  ο Δήμος Αγρινίου να γίνει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Επίσης είπε ότι ο Παπαναστασίου δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί τα κεκτημένα και να σηκώσει το βάρος των μεγάλων διεκδικήσεων με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγρινίου να οδηγείται από ήττα σε ήττα.

Το Πανεπιστήμιο χάθηκε. Για το ΒΙΟΠΑ (επιχειρησιακό Πάρκο) δεν έγινε κανένα βήμα . Η Σύνδεση με την Ιόνια οδο δεν έγινε ποτέ.

Ο Δρόμος Πλατυγιάλι- Αγρίνιο – Καρπενήσι , καρκινοβατεί.

Το παλιό Νοσοκομείο αποτελεί ακόμη ένα σκοτεινό σημείο στην πόλη.

 Η έδρα της Μητρόπολης δεν ήρθε ποτέ στο Αγρίνιο,  Τραπεζικά Καταστήματα , Ταχυδρομεία και άλλες υπηρεσίες φεύγουν με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγρινίου να οδηγείται από ήττα σε ήττα και να χάνει συνεχώς δυνάμεις.  

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Τραπεζιώτης επίσης τόνισε: « Οι θεμελιώδεις αρχές μας και ο θεμέλιος λίθος είναι η Νομιμότητα και η Διαφάνεια, η Δημοκρατική Νομιμότητα και Δημοκρατική Συγκρότηση , η Πολιτική και Διοικητική Αυτοτέλεια , Συμμετοχή και η Αποκέντρωση , η Αρχή της Αυτονομίας. Δεν είμαστε κομματικοί εντολοδόχοι γι’αυτό και στο ερώτημα  Τοπική Αυτοδιοίκηση ή κομματική σκοπιμότητα η απάντηση είναι υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το προβάδισμα το έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός που είναι συνυφασμένος με το δημόσιο συμφέρον και τη δημοκρατία «αποβλέπει στο κοινό της πόλεως αγαθό», δεν είναι επιχείρηση ή μηχανισμός που προωθεί προσωπικά , οικονομικά ή άλλα συμφέροντα.

Δεν θέλουμε να πάρουμε το Δήμο αλλά να αποδώσουμε το Δήμο στους πολίτες και με το σύνθημα «ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» θα προχωρήσουμε στη θεσμική ανασυγκρότηση του Δήμου.

Για την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη , ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, μεταξύ άλλων εξήγγειλε την δημιουργία Δημοτικού Γηροκομείου –ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΩΜΕΝΩΝ. Υπηρεσία με τίτλο ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. Αναφέρθηκε επίσης στο Δημογραφικό πρόβλημα και  υιοθέτησε τις προτάσεις του Συλλόγου Πολυτέκνων, ενώ εξήγγειλε χρηματική ενίσχυση 1000 ευρώ για κάθε παιδί σε κάθε οικογένεια που διαμένει και εργάζεται στο Αγρίνιο

Εξήγγειλε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ με κριτήρια για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα ή άλλες μορφές ενέργειας και  τέλος ανέφερε ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα είναι η τοπική οικονομία προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις και έργα και μεταξύ άλλων :

-Γραφείο Ευρωπαικών Προγραμμάτων στις Βρυξέλλες

-Δίκτυο Πόλεων και Ενώσεων(Αρθρο του Κ.Δ.Κ)

– Σύσταση Οργανισμού  Invest in Agrinio. 

– Με άξονα το νερό και τις περιοχές natura: 

  Υδατοδρόμιο

  Συνεδριακό Κέντρο

  Δημοτική Μονάδα εμφιάλωσης νερού στη περιοχή Νερομάνα

  Οικολογική Κατασκήνωση ( eco camping)

  Περιηγητικά πλοιάρια ωθούμενα με ηλιακή ενέργεια στη λίμνη Τριχωνίδα

  Πλωτές εξέδρες σε 5 σημεία της λίμνης Τριχωνίδας για το δέσιμο των πλοιαρίων  και τις ναυταθλητικές δραστηριότητες.

  Υδροπάρκο – μεγάλο θεματικό πάρκο νερού

  Μουσείο νερού

  Ποδηλατόδρομος που θα ενώνει το Αγρίνιο με την Τριχωνίδα.

  Αναγνώριση τοπικών προϊόντων ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ και δημιουργία ενιαίας εμπορικής ταυτότητας.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας και της παρουσίασης του ψηφοδελτίου:

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Τραπεζιώτης: Οι λαϊκές αγορές γεννήθηκαν το 1929 για να «χτυπηθούν» οι κερδοσκόποι (Photos)