Αγρίνιο: Μετατροπή της Μ.Ε.Θ. Αγρινίου από Non-Covid σε Covid;

Ένας Διευθυντής κλινικής πρώτης γραμμής του Νοσοκομείου Αγρινίου βρέθηκε από χθες θετικός στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ανησυχία στους υγειονομικούς της νοσηλευτικής μονάδας που ήρθαν σε επαφή μαζί του τις προηγούμενες μέρες. Ήδη από χθες εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα με τη διενέργεια rappit test σε όλο το προσωπικό.

Πέρα όμως από αυτά τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των ανθρώπων που είναι στην πρώτη γραμμή εκείνο που φαίνεται να φτάνει και στην περιοχή μας είναι αυτό που στα ρεπορτάζ το τελευταίο καιρό ονομάζεται: «πίεση στο σύστημα».

Ήδη όπως έγινε γνωστό από χθες, οι Μ.Ε.Θ. που δεν είναι δεσμευμένες για τον κορωνοϊό είναι σήμερα 608. Από αυτές κατειλημμένες οι 446 και οι 162 κενές. Μέσα σ’ αυτές τις 162 είναι και τα 6 έως 8 κρεβάτια, που μπορούν να λειτουργήσουν εν δυνάμει (με ποια επάρκεια σε προσωπικό, παραμένει ζητούμενο) στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες αυτά τα κρεβάτια τα οποία μέχρι σήμερα ήταν χαρακτηρισμένα ως «non Covid-19», είναι ζήτημα ωρών να μπουν στο σύστημα με τον χαρακτηρισμό «Μ.Ε.Θ. Covid-19» να αρχίσουν να υποδέχονται ασθενείς με κορωνοϊό που χρήζουν ιδιαίτερης και εντατικής θεραπείας.

Ήδη η Μ.Ε.Θ. και όχι μόνο των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων των Ιωαννίνων και των Πατρών έχουν φτάσει στα όρια τους, οπότε ακόμα και αυτά τα λίγα αριθμητικά κρεβάτια, τεράστιας νοσηλευτικής αξίας όμως είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Ρεπορτάζ: Λευτέρης Τηλιγάδας

«Agrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr