Αγρίνιο: Μέτρηση σακχάρου, οξυγόνου και αρτηριακής πίεσης έξω από το Δημαρχείο (Photos)

Τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγρινίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 09:30 π.μ. στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη κάτω από το Δημαρχείο δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου πραγματοποιεί δωρεάν μέτρηση σακχάρου, οξυγόνου και αρτηριακής πίεσης για όλους  τους  συμπολίτες μας.

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12:30 π.μ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εορτάζει φέτος τα 75 χρόνια από την ίδρυση του και αφιερώνει αυτήν την ημέρα στον Παγκόσμιο Στόχο και στην Μεγάλη Πολιτική «Υγεία για Όλους».

Το Πρόγραμμα «Υγεία για όλους» οραματίζεται ότι όλοι οι άνθρωποι θα έχουν καλή υγεία για μια ολοκληρωμένη ζωή σε έναν ειρηνικό, ευημερούντα και βιώσιμο κόσμο. Το δικαίωμα στην υγεία αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται, όταν και όπου τις χρειάζονται, χωρίς οικονομικές δυσκολίες. Το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας. Σχεδόν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν εξαντλητικές δαπάνες υγείας, με σημαντικές ανισότητες που επηρεάζουν όσους βρίσκονται στις πιο ευάλωτες συνθήκες.

Η πανδημία Covid-19 και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας, οι επικαλυπτόμενες ανθρωπιστικές και κλιματικές κρίσεις, οι οικονομικοί περιορισμοί και ο πόλεμος, έκαναν πιο επείγον το ταξίδι κάθε χώρας προς την «Υγεία για Όλους».

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Με συμμετοχή η Πασχαλινή Εθελοντική Αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο (Video – Photos)