Αγρίνιο: Στην οδό Σουλίου επιστέφει η αφετηρία των αστικών

Στην οδό Σουλίου επιστρέφει σε λίγες ημέρες η αφετηρία των αστικών λεωφορείων που είναι στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Συνείδηση».

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για την επαναφορά της αφετηρίας όλων των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ στην οδό Σουλίου, που σήμερα είναι στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Δήμο Αγρινίου, αλλά και το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, μόλις ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες σήμανσης, διαγράμμισης κλπ στην οδό Σουλίου τα λεωφορεία θα επιστέψουν, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Όσο όμως και αν υπάρξει καθυστέρηση, η επαναφορά θα γίνει πριν το Πάσχα.

Ωστόσο, τον ακριβή χρόνο της επιστροφής θα τον ανακοινώσει το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, καθώς πριν γίνει η επιστροφή θα πρέπει να ενημερώσει για την αλλαγή και το επιβατικό του κοινό.

Η μεταφορά έγινε στο πλαίσιο εργασιών ανάπλασης σε διάφορα τμήματα του Αγρινίου, από τα οποία περνούσαν τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, με σκοπό να έφταναν στην αφετηρία της οδού Σουλίου.

Τα δρομολόγια, που επανέρχονται σύντομα στην παλιά «χάραξή» τους με αφετηρία την οδό Σουλίου, εξυπηρετούν πολύ κόσμο, ηλικιωμένους και μη, καθώς διέρχονταν από κεντρικά σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα η μεταφορά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου να δυσκολέψει όλους τους επιβάτες, καθώς η «χάραξη» των δρομολογίων για να φτάσουν στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έγινε μέσα από περιοχές εκτός του κέντρου.

Παράλληλα και οι καταστηματάρχες της οδού Σουλίου είχαν διαπιστώσει άμεσα πτώση στην κίνηση των μαγαζιών τους, με αποτέλεσμα να ζητήσουν και αυτοί με την σειρά τους την επίσπευση της επιστροφής της αφετηρίας.

Στο μέλλον δεν αποκλείεται να μεταφερθούν και πάλι τα λεωφορεία σε νέα αφετηρία, για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς στο πλάνο της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάπλαση του δρόμου της οδού Σουλίου και του σημείου που βρίσκεται η αφετηρία.

Τα δρομολόγια

Τα δρομολόγια που σύντομα θα καταλήγουν και πάλι στην οδό Σουλίου αφορούν πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού του Δήμου Αγρινίου, όπως προαναφέραμε, καθώς μέσω των συγκεκριμένων δρομολογίων μετακινούνται από και προς το κέντρο του Αγρινίου οι κάτοικοι της περιοχής του Πάρκου, του Αγίου Κωνσταντίνου, ολόκληρου του πρώην Δήμου Νεαπόλεως, αλλά και του μεγαλύτερου τμήματος του πρώην Δήμου Στράτου, της Σπολάιτας, της Λεπενούς, του Καστρακίου, των Οχθίων κλπ.

Να υπενθυμίσουμε πως μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης δρόμων σε διάφορα τμήματα του Αγρινίου, τα δρομολόγια που εξυπηρετούν τους κατοίκους του Δοκιμίου και της ευρύτερης περιοχής του, διέρχονταν κανονικά από το κέντρο της πόλης.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Δ. Ελλάδα – Μάρτιος 2023: Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε σχέση με πέρσι