Αγρίνιο – Πανελλαδικές 2023: Οι πρώτοι των πρώτων για την επιτυχία τους (Videos – Photos)

Οι πρώτοι των πρώτων από τα Λύκεια του Αγρινίου μίλησαν για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 με στόχο την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Το σημαντικό είναι πως οι περισσότεροι από τους επιτυχόντες αναμένεται να σπουδάσουν σε Σχολές της αρεσκείας τους και μάλιστα στην πόλη που ήθελαν.

Πιο αναλυτικά:

Ο Δημήτρης – Σωκράτης Μασίκας (3ο ΓΕ.Λ. Αγρινίου) με μέσο όρο 19,15 θέλει να εισαχθεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών της Αθήνας και ακόμα και αν δεν πέσουν καθόλου οι βάσεις σε σχέση με πέρυσι θα τα καταφέρει με χαρακτηριστική άνεση (ο ίδιος έκανε λόγο για «αξιοπρεπή διαφορά»). Όπως μας είπε κατά τη διάρκεια της πιεστικής εξεταστικής διαδικασίας είχε άγχος αλλά κατόρθωσε να συγκεντρωθεί και να δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

 

Η Χριστιάνα Σαμαρά (Μουσικό Αγρινίου) έπιασε το στόχο της και πρόκειται να σπουδάσει Ψυχολογία όπως πάντα ήθελε, το πιθανότερο στα Γιάννενα αν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές.

«Πιστεύω ότι είναι ένας κλάδος στον οποίο ίσως κάποια στιγμή μπορέσουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα που είναι στάσιμα τώρα και ταλανίζουν πολύ κόσμο» σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Μετά τη ψυχοφθόρα διαδικασία των εξετάσεων και την πολύ καλή επίδοσή της έχει κάθε λόγο τώρα να ετοιμάζεται για διακοπές.

Την ημέρα της ονομαστικής του γιορτής ο Παύλος Γρατσάνης από το 5ο ΓΕ.Λ. Αγρινίου πληροφορήθηκε ότι οι βαθμολογία που συγκέντρωσε του ανοίγει την πόρτα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θα ήθελε με κάποιον τρόπο να συνδυάσει την Πληροφορική με την Αστυνομία και είναι κάτι που πρόκειται να εξετάσει με προσοχή. Συνέστησε δε σε εκείνους που θα βρεθούν στη θέση του σε λίγους μήνες να προσπαθήσουν να αποβάλουν το άγχος.

Η Σταυρούλα Καρναβιά (Μουσικό Αγρινίου) δεν έκρυψε τη χαρά της για την επίδοσή της. Το πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις θα καθορίσει και το αντικείμενο των σπουδών της (Ιατρική ή Φυσικοθεραπεία).

Μίλησε για το άγχος τον εξετάσεων σημειώνοντας ότι το τελευταίο κρίσιμο διάστημα αυτό που δεν πρέπει να χαθεί είναι η υπομονή των υποψηφίων.

Να επιλέξει ανάμεσα στη Νομική και την Ψυχολογία θα κληθεί σύντομα η Σπυριδούλα Κοντονάσιου (Μουσικό Αγρινίου) που τα κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία.

Η ίδια σημείωσε ότι προαπαιτούμενο για ένα καλό αποτέλεσμα είναι η μελέτη με πρόγραμμα. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει στο σχολείο της και του γονείς της για την ουσιαστική στήριξη και αφιέρωσε το αποτέλεσμα των κόπων της στην οικογένειά της.

Η Κωνσταντίνα Σπανού (4ο ΓΕ.Λ. Αγρινίου) με το βλέμμα στραμμένο στην Ιατρική σημείωσε ότι βλέπει τις σπουδές της ως ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα και θα τη βοηθήσει να διευρύνει τους ορίζοντές της.

Η οικογένεια και οι καλοί φίλοι τη στήριξαν και αντιστάθμισαν τα όσα στερήθηκε. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθειά της.

Η Βασιλική Παπούλια (4ο ΓΕ.Λ. Αγρινίου) τα είπε όλα με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της. Εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί θα σπουδάσει Ιατρική όπως επιθυμούσε.

Ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς της σε σχολείο και φροντιστήριο και την οικογένειά της γιατί μετέτρεψαν την επίπονη διαδικασία σε εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Ο Μανώλης Πετράκης (2ο ΓΕ.Λ. Αγρινίου) ο οποίος έχει διαπρέψει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς θα σπουδάσει -τι άλλο- Μαθηματικά. Η μοριοδότησή λόγω των επιδόσεών του, του πρόσφερε τη δυνατότητα να αποβάλει το άγχος και ο ίδιος δεν έκρινε αναγκαίο να κάνει φροντιστήρια εν όψει των εξετάσεων.

Παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε να πάει τόσο καλά στην έκθεση και εξεπλάγη όταν είδε τη βαθμολογία. Ετοιμάζεται τώρα για διακοπές και ως λάτρης της κατασκήνωσης θα έχει αρχικό προορισμό τον Άγιο Βλάσση…

Ρεπορτάζ: Φόνη Γερμενή – sinidisi.gr

 

Διαβάστε επίσης: Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.: Από το απόγευμα ξεκινούν οι πληρωμές