Αγρίνιο: Ο Γ. Παπαναστασίου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εστίασης (Photos)

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής, Ψυχαγωγίας Αγρινίου με αφορμή τη σημερινή  απεργιακή κινητοποίηση. 

Τα μέλη της Ένωσης Σπύρος Πλακιάς και Μιχάλης Ζήσης ενημέρωσαν αναλυτικά τον Δήμαρχο Αγρινίου για τα αιτήματα των επαγγελματιών και τις δράσεις που θα αναλάβουν. Συγκεκριμένα τα αιτήματα της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. είναι:

-Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
-Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
-Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
-Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
-Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
-Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
Μείωση του Φ.Π.Α. στο 6%.
-Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
-Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

«Είναι θέμα επιβίωσης η σημερινή κινητοποίηση για όλους τους επαγγελματίες της εστίασης. Ευχαριστούμε τους πολίτες για την κατανόηση και την Δημοτική Αρχή για τη στήριξη», ανέφερε σχετικά  ο κ. Ζήσης.  

Ο Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τη συμπαράσταση του στην απεργιακή κινητοποίηση: «Είμαστε στο πλευρό των συνδημοτών μας που αγωνίζονται να επιβιώσουν και να διασφαλίσουν ότι θα πορεύονται με αξιοπρέπεια. Η Πολιτεία  πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα στήριξης και τόνωσης των επαγγελματιών της εστίασης. Όχι ξανά λουκέτο στην εστίαση και την αγορά. Ας συνειδητοποιήσουμε  ότι το βασικό όπλο απέναντι στον Covid-19 είναι ο εμβολιασμός».