Αγρίνιο: Παρουσίαση του βιβλίου «Χαμόγελο από ηλιαχτίδες» του Αγρινιώτη συγγραφέα Κ. Κομματά (Photos)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου (αίθουσα «Λαμπρινή Πασχέντη») η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Χαμόγελο από ηλιαχτίδες» του Αγρινιώτη συγγραφέα Κωνσταντίνου Κομματά, από τις εκδόσεις Ζενίθ.

Το μυθιστόρημα «Χαμόγελο από ηλιαχτίδες» παρουσίασε η επίσης συγγραφέας και εκδότρια του εκδοτικού οίκου Ζενίθ, κυρία Μελίνα Τούντα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η δασκάλα Λαμπροπούλου Αγγελική η οποία μίλησε για το βιβλίο, ανέλυσε την αρχιτεκτονική  του, μίλησε για  τη λογοτεχνική αφήγηση  αλλά και για το αισθησιακό ρεύμα, ενώ παράλληλα διάβασε αποσπάσματα από τις σελίδες του.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στις δυσκολίες συγγραφής ενός βιβλίου και ειδικά στο σημείο που πρέπει να διηγηθείς και να ξεδιπλώσεις στα μάτια του αναγνώστη  μια πραγματική ιστορία. Χρειάζεται προεργασία για να φτάσουμε στην αφήγηση και ειδικά στο σημείο που καλούμε το αναγνωστικό κοινό -κάτοχο πλέον του βιβλίου-  να μας εμπιστευθεί και να διαβάσει το βιβλίο μας.

Το «Χαμόγελο από ηλιαχτίδες» μιλάει για τον έρωτα δύο νέων, στα όμορφα παραθαλάσσια μέρη του νομού μας και την εξέλιξή του μέσα στη ζωή καθώς και την κατάληξή του. Διαβάζοντας το βιβλίο ιχνηλατούμε  τον έρωτα των δύο νέων, ζούμε το υπέροχο, γοητευτικό, το απόλυτο της σχέσης . Ο συγγραφέας, μας θυμίζει τον Τσέχωφ προσπαθώντας να εξερευνήσει  το «μέγα μυστήριο»! Προσπαθεί να μπει στην ψυχοσύνθεση των ηρώων, αναζητώντας τις ηλιαχτίδες του έρωτα, τη σημασία … το νόημα. Το βιβλίο σε συναρπάζει και μπορεί να διαβαστεί μονομιάς.

«…δαντέλες κεντημένες με ηλιαχτίδες κοσμούν το χαμόγελό σου…»

Η συνέχεια στις σελίδες του βιβλίου…