Στο Αγρίνιο, για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιβάλλοντος

Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, στο Αγρίνιο, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιβάλλοντος στις 5 και 6 Οκτωβρίου. 

Αυτό έγινε κατορθωτό μετά από σχετικό αίτημα και πρωτοβουλία της Ομάδα Eθελοντών ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ και θα έχει ως κεντρικό θέμα: Ο Αχελώος, στην #ΕUGreenWeek 2020

 

Θα υπάρξουν δράσεις με αναφορά στο Νερό,  στο Περιβάλλον και στον Πολιτισμό και η ομάδα εθελοντών ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ εκπροσωπεί την Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιβάλλοντος, ως συνεργάτης #ΕUGreenWeek.

Για το πρόγραμμα, εργάζεται πυρετωδώς η Ομάδα Εθελοντών ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ που δραστηριοποιείται στην περιοχή, και η δράση θα υλοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, σε συνεργασία με φορείς, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, συλλόγους, τοπικές κοινότητες κι ενεργούς πολίτες.

Στόχος μέσα από αυτό το project, να αναδειχθεί η προσφορά του υδάτινου στοιχείου της διαδρομής του ποταμού & των λιμνών του Αχελώου, η πλούσια Πολιτιστική Κληρονομιά, η ξεχωριστή τοπική Ιστορία, τα παραποτάμια χωριά μας και το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής γενικά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη εκπαίδευση, διάφορες εκδηλώσεις και περιήγηση κατά μήκος του ποταμού.

Ο Εθελοντισμός είναι Πολιτισμός.

Γινόμαστε όλοι εθελοντές για το καλό του τόπου μας.

Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την τόσο σπουδαία διοργάνωση που να σημειώσουμε ξανά γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας.