Αγρίνιο: Σήμερα η Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού – Σε εξέλιξη οι μαστογραφικοί έλεγχοι (Photos)

«Αισθανόµαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η κινητή µονάδα µαστογράφου µέσω των χορηγών µας µπορεί να επισκέπτεται αποµακρυσµένες περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι τώρα µε την πράσινη κινητή µονάδα µαστογράφου της Ε.Α.Ε. έχουµε πραγµατοποιήσει περισσότερες από 8,000 µαστογραφίες και στόχος µας είναι να εξεταστούν όσο δυνατόν περισσότερες γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση σε διαγνωστικές µονάδες. Μαζί µπορούµε να κάνουµε τον καρκίνο του µαστού παρελθόν!»

Ευάγγελος Φιλόπουλος – Προέδρου της Ε.Α.Ε.

Μια ακόμη σπουδαία δράση διοργανώνεται στο Αγρίνιο σήμερα Κυριακή 27 Νοεμβρίου από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία του ΔΣ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου στον αίθριο χώρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 και Χρ. Σμύρνης – Πεζόδρομος) και κατά τις ώρες 09:00 έως 17:00 βρίσκεται κλιμάκιο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας όπου θα διενεργήσει δωρεάν μαστογραφίες.

 Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Να σημειωθεί, ότι λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος που υπήρξε από πολλές γυναίκες ήδη έχουν κλειστεί όλα τα ραντεβού και έχει συνταχθεί και λίστα με αναπληρωματικές σε περίπτωση ακύρωσης κάποιου ραντεβού.

Στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, έχει προγραμματιστεί Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Γιώργος Αγραφιώτης.

Η ημερίδα είναι υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.