Αγρίνιο: Το Σωματείο Συνταξιούχων Αιτωλ/νίας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, της τραγικής τραγωδίας των Τεμπών από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. 

Ζούμε μέρες ανείπωτης θλίψης και οργής για το πώς είναι δυνατόν να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές  με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για τους ενόχους. Οι ευθύνες για την κυβέρνηση είναι εγκληματικές. Αυτό γίνεται φανερό, από τις πάμπολλες καταγγελίες, διαμαρτυρίες, επισημάνσεις και προειδοποιήσεις  συνδικαλιστών από τον χώρο, για την παντελή έλλειψη των απαιτούμενων συστημάτων ασφαλούς διέλευσης των αμαξοστοιχιών.  

Την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων ξεκίνησε το 2017  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με σύμβαση παραχώρησης στη γνωστή Ιταλική εταιρία. Τη σύμβαση αυτή, στην συνέχεια επικύρωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το κράτος λοιπόν έχει συνέχεια, το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Γι’ αυτό  οι σωστές επισημάνσεις και οι απαιτήσεις, συνδικάτων, των εργαζομένων και του λαού που απαιτούν δημόσιες, φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, με σύγχρονα μέτρα ασφαλείας, με πρόσληψη προσωπικού με κατάλληλη εκπαίδευση πιστοποίηση, πετιούνται από τους κυβερνώντες στον κάλαθο των αχρήστων γιατί αυτό απαιτούν τα αιματοβαμμένα κέρδη τους. Αυτοί όλοι είναι υπόλογοι γι’ αυτή την τραγική κατάσταση και πρέπει τώρα να απολογηθούν. 

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της  τραγωδίας. Γι’ αυτό και σαν συνταξιούχοι θα στηρίξουμε την εικοσιτετράωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, την Τετάρτη 08 Μάρτη 2023, καλώντας τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Αγρίνιο στην κεντρική πλατεία.