Αγρίνιο: Συγκίνηση πριν τη διασωλήνωση του βρέφους – Το αγοράκι αεροβαπτίστηκε

Το βρέφος προ ημερών είχε εισαχθεί στη Παιδιατρική Κλινική του Ρίου, έλαβε εξιτήριο όμως η κατάσταση του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μ.Ε.Θ. Παίδων, όπου και τελικά διασωληνώθηκε.

Δύσκολες ώρες για το μόλις 2 μηνών βρέφος, από το Αγρίνιο, το οποίο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών τελικά χθες, διασωληνώθηκε.

ΑΕΡΟΒΑΠΤΙΣΜΑ
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, σύμφωνα με τον διευθυντή της Μ.Ε.Θ. Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη, το αγοράκι αεροβαπτίστηκε(!) παίρνοντας τ’ όνομα Νεκτάριος.

«Πράγματι είναι μια δύσκολη κατάσταση για έναν μικρό ασθενή και έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον διευθυντή της Μ.Ε.Θ. κ. Ηλιάδη, προκειμένου το παιδί να μην φτάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης», δήλωσε ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννης Καρβέλης.

ΥΠΟΤΡΟΠΗ
Το αγοράκι, που προέρχεται από οικογενειακό περιβάλλον, όπου όλα μέλη είχαν νοσήσει από κορονοϊό -σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν εμβολιαστεί- προ ημερών είχε εισαχθεί για νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ. Στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα την εσπευσμένη μεταφορά του στη Μ.Ε.Θ. Παίδων του νοσηλευτικού ιδρύματος, μπαίνοντας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

ΜΕΤΡΑ
Αναφερόμενη στο περιστατικό η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου δήλωσε «το βρέφος είχε ανάγκες οξυγόνου υψηλής ροής, Ευχόμαστε πραγματικά να έχουμε καλή έκβαση για το παιδάκι, αλλά το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ειδικά στα σπίτια να υπάρχει καλός αερισμός των χώρων και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής υγιεινής».

ΕΤΟΙΜΟΓΕΝΝΗ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών εισήχθη, χθες τα ξημερώματα, έγκυος, έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό. Πρόκειται για 35χρονη Πατρινή που βρίσκεται στον τελευταίο μήνα κύησης και νοσηλεύεται σε κλινική Covid -19. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση τόσο της ίδιας όσο και του εμβρύου είναι ελεγχόμενη και δεν εμπνέει λόγω ανησυχίας.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου – pelop.gr