Αγρίνιο: Συγκλονιστική η απεργιακή συγκέντρωση ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών (Videos – Photos)

Αγρίνιο: Συγκλονιστική η απεργιακή συγκέντρωση ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών

Aπεργιακή συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη (28.2.24) και στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της απεργίας που εξήγγειλε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και, σε τοπικό επίπεδο το Εργατικό Κέντρο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη όπου βρήκαν φρικτό θάνατο 57 συνάνθρωποί μας ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες ακόμα, πολλοί εκ των οποίων βαρύτατα (ο 21χρονος Γεράσιμος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κώμα).

Εργαζόμενοι του δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, Επαγγελματίες, Αγρότες (συμβολικά δύο εξ αυτών έφτασαν με τρακτέρ), Συνταξιούχοι, Εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων, Φοιτητές και Μαθητές βρέθηκαν στις 10:30 στην Κεντρική Πλατεία της πόλης (Πλατεία Δημοκρατίας) με τις μνήμες ακόμα νωπές από το ασύλληπτο γεγονός που συγκλόνισε τη χώρα.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Γιώργος Ντουντούμης σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι εμπλέκονται στην τραγωδία των Τεμπών οι οποίοι και πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή – ρεκόρ στην απεργία στους χώρους εργασίας, σε πανελλαδικό επίπεδο, γεγονός που όπως σημείωσε μαρτυρά την αγανάκτηση και οργή του κόσμου απέναντι στο κύμα της ακρίβειας. Με αφορμή τη σημαδιακή ημέρα επεσήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων για την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων ενώ επανέλαβε το πανεργατικό αίτημα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Προγραμματίστηκε νέα απεργιακή συγκέντρωση για τις 17/03, ενώ πριν τη πορεία στο κέντρο του Αγρινίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγά στην πλατεία Δημοκρατίας.

Κεντρικός ομιλητής στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Δημήτρης Δήμας ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Φώτης Τσούνης, μαθητής του 6ου Λυκείου, η Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας Βάνα Πατρινού, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος ΔΕΑΠΤ, Αναστασία Μουράτη, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου, Μάρθα Σαράκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου, Γεράσιμος Μαλούσης και ο πρόεδρος της Οργανισμού Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης.

Μετά των τέλος των ομιλιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Υπό κατάληψη Σχολεία για τον έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών (Photos)