Αγρίνιο: Συμμετοχή 471 γυναικών σε πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας (Photos)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σε διάφορες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγρινίου πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας, στο πλαίσιο προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας.

Συνολικά εξετάστηκαν 471 γυναίκες, εκ των οποίων 72 στο Κοινωνικό Ιατρείο, 21 στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και 378 στις Τοπικές Κοινότητες Καινούργιο, Ποταμούλα, Άγιος Κωνσταντίνος, Παραβόλα, Άνω Κεράσοβο, Κάτω Κεράσοβο, Παναιτώλιο, Λεπενού και Γαβαλού.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα. Γεωργία Μπόκα δήλωσε: «Η κοινωνική αλληλεγγύη και η προαγωγή της υγείας αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες για τον Δήμο μας.

Θα προσφέρουμε αδιάκοπα τον απαραίτητο σεβασμό στους συμπολίτες μας, τόσο στην πόλη όσο και στις πιο απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες».

Επισημαίνοντας πως η οστεοπόρωση αποτελεί «σιωπηλή» νόσο που αγγίζει το 50% των γυναικών άνω των 45 ετών και το 90% άνω των 75 ετών, η κα. Μπόκα τόνισε τη σημασία της πρόληψης και συνεχάρη το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας για την άριστη συνεργασία.

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κος. Γιώργος Πατούλης ανέφερε: «Η πρόληψη επιτυγχάνεται με το συστηματικό και έγκυρο προσυμπτωματικό έλεγχο.

Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Αγρινίου μας χαροποιεί και μας ωθεί να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε δράσεις για την προαγωγή της υγείας».

Κλείνοντας, ο κος. Πατούλης υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας του πληθυσμού.

 

Διαβάστε επίσης: Μαστοράκου – Βασιλόπουλος για την ψηφιακή αναβάθμιση της υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας