Αγρίνιο: Τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης της Σπυριδούλας Τσιρώνη (Videos – Photos)

Στην αίθουσα εκδηλώσεων στην Παλαιά Λαχαναγορά του Αγρινίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Απριλίου 2024 τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης της Σπυριδούλας Τσιρώνη με τίτλο «Εν αήχω φωνή»

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκαρτσάρης, ο Τοπικός Σύμβουλος Βασίλης Καραμάνης, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη στο Τμήμα Πολιτισμού, Χριστίνα Μπαλάσκα όπως και και η Ευσταθία Τσακανίκα.

Φυσικά, στα εγκαίνια δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο Καλλιτεχνικής Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου, Χρήστος Γαρουφαλής.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της η ίδια η εικαστικός εμφανώς συγκινημένη: «Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δήμο Αγρινίου και ιδιαίτερα τον κο. Χρήστο Γαρουφαλή, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου για τη συμβολή του και τη συμπαράστασή του στην οργάνωση και στην πραγματοποιίηση της έκθεσης καθώς και όσους με τον δικό τους τρόπο βοήθησαν» και συνέχισε επισημαίνοντας πως: «τα έργα αυτά εύχομαι να αποτελέσουν την πνευματική αποστολή που πάντα μπορεί να προσφέρει η απεικόνιση των Αγίων».

Από την πλευρά της η Θεολόγος κα. Ευαγγελία Λύσσαρη μίλησε για τη Ορθόδοξη θελογική ερμηνεία των Εικόνων, στη σημασία της Βυζαντινής Αγιογραφίας μέσα από την παράδοση της Εκκλησίας μας.

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως 12/05/2024

Ώρες Επισκέψεων:

Δευτέρα έως Σάββατο: 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00,

Κυριακή: 11:00-13:00, Αργίες κλειστά


Η Σπυριδούλα Τσιρώνη γεννήθηκε το 1970 στη Μελβούρνη Αυστραλίας και μεγάλωσε στο Αγρίνιο.

Μετά την ολοκλήρωση των παιδαγωγικών σπουδών της ασχολήθηκε με αυτό που την έλκυε από μικρή ηλικία, τη ζωγραφική.

Είναι απόφοιτη της Σχολής Βυζαντινής Σχολής Αγιογραφίας της Ι.Μ. Πειραιώς με ειδικότητα στην Αγιογραφία – Ζωγραφική.

Παρακολούθησε μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στο Εργαστήριο «Κώστας Τσίγκρης» καθώς και σεμινάρια εικαστικού ενδιαφέροντος.

Εδώ και 20 χρόνια αγιογραφεί Ιερούς Ναούς σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα αλλά και το εξωτερικό.

Έχει διακοσμήσει επαγγελματικούς χώρους με χρήση διαφόρων υλικών ενώ έχει παραδώσει μαθήματα Ζωγραφικής – Αγιογραφίας σε ιδιωτικό χώρο στο Αγρίνιο και στον Πολιτιστικό Χώρο «ARTηρία».

Από το 2014 μέχρι σήμερα διδάσκει Αγιογραφία στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου.

Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές εκθέσεις στη Γερμανία (2002), στη Σαντορίνη (2006), ενώ συμμετείχε με έργα Ζωγραφικής και Αγιογραφίας στην έκθεση «11 φίλοι στην Πάρο» (2009), στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Λευκαδίων (2010) και σε ατομική Έκθεση Ζωγραφικής – Αγιογραφίας (2014) στον πολιτιστικό χώρο «ARTηρία» στη Λευκάδα.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό μέσα από τον φακό του AgrinioTimesTV:

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Ανήλικοι οι δράστες κλοπών σε περίπτερα και Mini Market