Αγρίνιο: Τεράστια κλοπή στο Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου – Χιλιάδες ευρώ και τάματα «έκαναν φτερά»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της διάρρηξης που σημειώθηκε στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο, με λεία τουλάχιστον 30 χιλιάδες ευρώ και μεγάλης αξίας χρυσαφικά.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2022, από τον Επίτροπο του Ναού και καταγγέλθηκε άμεσα στις αστυνομικές αρχές.

Τα χρήματα, τα οποία προοριζόταν για διάφορες πληρωμες, λίρες καθώς και τα χρυσαφικά (τάματα), φυλασσόταν σε χρηματοκιβώτιο στα γραφεία του Ιερού Ναού, δίπλα από την εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioTimes.gr, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι παραβιάζοντας με λοστό το παράθυρο του κτηρίου, κατάφεραν να εισέλθουν και να αφαιρέσουν τουλάχιστον 30 χιλιάδες ευρώ, χρυσά κοσμήματα και λίρες και να διαφύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες φαίνεται να γνώριζαν αρκετά στοιχεία για τον χώρο καθώς επίσης και το γεγονός ότι η διάρρηξη σημειώθηκε σε χρόνο που τα χρήματα βρισκόταν στο χρηματοκιβώτιο.