Αγρίνιο, Θέρμο και Βόνιτσα στο Φ.Ε.Κ. για τις Μελέτες Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του εμβληματικού για τη χώρα Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό, 401,05 εκατ. ευρώ.

Η σχετική απόφαση που εκδόθηκε σε ΦΕΚ, υπογράφεται από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά, υπό τον τίτλο «Κατάρτιση και έγκριση προγραμμάτων εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Β΄ τμήμα προγραμμάτων πολεοδομικού σχεδιασμού), σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4759/2020, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ειδικότερα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)- ΣΑΤΑ 075, υπό τη γενική ονομασία τίτλου Έργων «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ».

Το πρόγραμμα πολεοδομικού σχεδιασμού

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πολεοδομικού σχεδιασμού του ΥΠΕΝ προβλέπει ανάθεση συνολικά 229 διακριτών μελετών ΤΠΣ, για 768 Δημοτικές Ενότητες, που θα γίνει σε τέσσερις κύκλους έως τις αρχές του νέου έτους, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 400 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και εθνικούς πόρους.

Η ολοκλήρωση του συνόλου των μελετών των νέων ΤΠΣ, αναμένεται να καλύψουν το 70% της ελληνικής επικράτειας και θα είναι πραγματικότητα έως το 2025.

Ανάμεσα στις 136 περιοχές που καταγράφονται στο ΦΕΚ για τις οποίες θα εκπονηθούν Μελέτες Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων, βρίσκονται οι Δήμοι Αγρινίου, Θέρμου και Ακτίου-Βόνιτσας.

Συγκεκριμένα:

Α. Μελέτες Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ (ΔΕ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ, ΜΕΔΕΩΝΟΣ, ΠΑΛΑΙΡΟΥ)

Β. Μελέτες Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΔΕ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ, ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ, ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ, ΘΕΣΤΙΕΩΝ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ)

Δείτε το ΦΕΚ της απόφασης εδώ.