Το Αγρίνιο τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Χριστoφόρο – Η αρτοκλασία στην Κεντρική Πλατεία (Videos – Photos)

Το Αγρίνιο τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Χριστoφόρο

Κορυφώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαΐου 2023 οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις, «Α’ Χριστοφόρεια 2023», που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Δήμος Αγρινίου, προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστόφορου, Πολιούχου του Αγρινίου.

Ο Μεθεόρτιος Εσπερινός τελέστηκε στον νέο Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Ιερής Εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστόφορου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Tη λιτάνευση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ συμμετείχαν η φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου και τμήματα πολλών πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

Ακολούθησε Αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό.

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί με την αναβίωση του εθίμου «Πέταγμα του αερόστατου» που θα πραγματοποιηθεί στις 21.30 το βράδυ, στον περιφερειακό δρόμο Αγίου Χριστοφόρου (έναντι ΕΛΕΠΑΠ).

Δείτε βίντεο και εικόνες από την Αρτοκλασία και την ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό:

 

 

Διαβάστε επίσης: Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου