Αγρίνιο: Το… πράσινο ηλιακό δέντρο στην Πλατεία Στράτου! (Photos)

Ένα εντυπωσιακό πράσινο ηλιακό δέντρο κοσμεί πλέον την Πλατεία Στράτου στο Αγρίνιο, φέρνοντας μαζί του μια σειρά από οφέλη και πρωτοποριακές δυνατότητες.

Ας δούμε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του:

Φωτοβολταϊκά πάνελ: Τα «φύλλα» του δέντρου αποτελούνται από φωτοβολταϊκά πάνελ τεχνολογίας LED, τα οποία μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική.

Η ενέργεια αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, όπως ο φωτισμός της Πλατείας, η φόρτιση συσκευών, ή ακόμα και η τροφοδοσία του δικτύου ηλεκτροδοσίας.

Μοντέρνα αισθητική: Εκτός από την πρακτική του λειτουργία, το ηλιακό δέντρο αποτελεί και μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εγκατάσταση.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός του ταιριάζει αρμονικά στο περιβάλλον της πλατείας, προσθέτοντας μια φουτουριστική πινελιά.

Πολυχρηστικός χώρος:

Στη βάση του δέντρου έχουν διαμορφωθεί καθιστικά, προσφέροντας στους επισκέπτες της πλατείας ένα σημείο για να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον ήλιο.

Επιπλέον, διατίθεται δωρεάν Wi-Fi, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης κινητών συσκευών μέσω θύρας USB.

Σύμβολο Αειφορίας: Η εγκατάσταση του ηλιακού δέντρου αποτελεί μια σημαντική δήλωση πρόθεσης από τον Δήμο Αγρινίου για την προώθηση της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Συνολικά, το ηλιακό δέντρο στην Πλατεία Στράτου αποτελεί μια αξιόλογη προσθήκη στο Αγρίνιο, συνδυάζοντας την τέχνη με την τεχνολογία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την εικόνα της πόλης και προσφέρει στους πολίτες ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο για να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

 

Διαβάστε επίσης: Επίτιμος Δημότης του Αγρινίου ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος