Connect with us

Επικαιρότητα

Αγρίνιο – «Τώρα Μιλάμε»: Η ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα άνοιξε τον διάλογο με την κοινωνία, ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα

Στο Αγρίνιο η πρωτοβουλία «Τώρα Μιλάμε» από την ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα άνοιξε τον διάλογο με την κοινωνία σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα.

Στο Αγρίνιο η πρωτοβουλία «Τώρα Μιλάμε» από την ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα άνοιξε τον διάλογο με την κοινωνία σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα.

Η επιλογή του Αγρινίου για την έναρξη αυτής της προσπάθειας στην Αιτωλοακαρνανία δεν ήταν τυχαία, καθώς η νέα πολιτική κίνηση επιχειρεί να ξεκινήσει την οργανωτική της ανάπτυξη στην Περιφέρεια, επενδύοντας στην άμεση επαφή με τους πολίτες και στη συλλογή προτάσεων από τις τοπικές κοινωνίες.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου πραγματοποιήθηκε μια ανοιχτή συζήτηση, στην οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και να ανταλλάξουν απόψεις με τα στελέχη της ΕΛ.Α.Σ., σε μια διαδικασία που, όπως επισημάνθηκε, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας του νέου κόμματος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ. Άννα Παπαδοπούλου, ο Αιτωλοακαρνάνας Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης Γρηγόρης Θεοδωράκης και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θωμάς Μόσχος, οι οποίοι παρουσίασαν τη φιλοσοφία της πρωτοβουλίας και ανέπτυξαν τον σχεδιασμό για τη λειτουργία του πολιτικού φορέα το επόμενο διάστημα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η μητέρα του νεαρού Μάριου, Εύη Βέρρη, ο οποίος έγινε γνωστός σε ολόκληρη τη χώρα μέσα από τη γενναία μάχη που έδωσε απέναντι στο σπάνιο σύνδρομο Alagille (Αλαζί), μια δοκιμασία που τον οδήγησε μέχρι το Τορίνο της Ιταλίας για μεταμόσχευση ήπατος.

Παρών ήταν και ο πρώην Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α, Μίλτος Ζαμπάρας, ο οποίος αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε σαφές ό,τι η ΕΛ.Α.Σ. επιδιώκει να μεταφέρει το κέντρο βάρους της πολιτικής διαδικασίας από τις κλειστές κομματικές δομές στην κοινωνία, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των θέσεων και των προτεραιοτήτων της.

Η πρωτοβουλία «Τώρα Μιλάμε» παρουσιάστηκε ως το βασικό εργαλείο αυτής της προσπάθειας, με διαδοχικές ανοιχτές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος, μέσω της οποίας κάθε πολίτης θα μπορεί να καταθέτει προτάσεις για πανελλαδικής και για τοπικής φύσεως ζητήματα και έτσι να συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο, αλλά και να συμβάλλει στη διαμόρφωση των πολιτικών προτάσεων του κόμματος.

Όπως αναφέρθηκε, στόχος είναι η πλατφόρμα να αποκτήσει πανελλαδικό χαρακτήρα και να αποτελέσει έναν μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία, ενώ δεν αποκλείστηκε στο μέλλον να αξιοποιηθεί ακόμη και για εσωτερικά δημοψηφίσματα.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι η οργανωτική συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ. θα στηριχθεί σε ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, με ιδιαίτερη βαρύτητα τον εμπλουτισμό του στελεχιακού δυναμικού και στη συμμετοχή νέων ανθρώπων, ώστε το νέο πολιτικό εγχείρημα να αποκτήσει ευρύτερη κοινωνική εκπροσώπηση και ισχυρή παρουσία στις τοπικές κοινωνίες.

Η εκδήλωση στο Αγρίνιο αποτέλεσε την αφετηρία της παρουσίας της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης στην Αιτωλοακαρνανία, με τα στελέχη της να υπογραμμίζουν ό,τι ο διάλογος με τους πολίτες θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, καθώς, όπως ανέφεραν, η διαμόρφωση του πολιτικού προγράμματος του κόμματος θα προκύψει μέσα από τη διαρκή επικοινωνία με την κοινωνία και όχι αποκλειστικά από τα κομματικά όργανα. Αγροτικάπροϊόντα

Γρ. Θεοδωράκης: «Η ΕΛ.Α.Σ. θέλει να ακούσει τους πολίτες – Η Αιτωλοακαρνανία έχει ανάγκη από περιφερειακή ανάπτυξη»

Κατά τις δηλώσεις του στο AgrinioTimesTV, ο Γρηγόρης Θεοδωράκης τόνισε ότι η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη επιδιώκει να διαμορφώσει το πρόγραμμά της μέσα από τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μαζί Μιλάμε».

«Δίνουμε τον λόγο στους πολίτες. Θέλουμε να μιλήσουμε, να ακούσουμε, να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις και τις αρχές του προγράμματός μας», ανέφερε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ΕΛ.Α.Σ. φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ισχυρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, σημειώνοντας πως «ο κος. Μητσοτάκης να γνωρίζει πως όποτε και να κάνει εκλογές θα υπάρχει ισχυρός αντίπαλος», ενώ πρόσθεσε ότι στόχος του κόμματος είναι να εκφράσει τις αγωνίες της κοινωνίας και να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για τη χώρα.

Αναφερόμενος στην Αιτωλοακαρνανία, επισήμανε ό,τι η περιοχή έχει ανάγκη από ουσιαστική στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα, καθώς και από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Αποκέντρωσης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκατάλειψη της υπαίθρου και η φυγή των κατοίκων από τον τόπο τους.

Θ. Μόσχος: «Το πάρτι στον Ο.Π.Ε.Κ.ΕΠ.Ε. θα τελειώσει»

Κατά τις δηλώσεις του, ο Θωμάς Μόσχος, ανέφερε ότι οι ανοιχτές εκδηλώσεις του κόμματος έχουν στόχο να καταγράψουν τα προβλήματα κάθε περιοχής και να συνδιαμορφώσουν, μαζί με τους πολίτες, τις προγραμματικές προτάσεις.

«Θα ακούσουμε τους πολίτες, θα ακούσουμε τα προβλήματα του τόπου και θα συνδιαμορφώσουμε λύσεις μαζί τους», δήλωσε.

Αναφερόμενος στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., υποστήριξε ό,τι «το πάρτι συνεχίζεται ακόμα και σήμερα», τονίζοντας πως στόχος της ΕΛ.Α.Σ. είναι να μπει τέλος στις στρεβλώσεις του συστήματος, να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν και οι αγροτικές ενισχύσεις να κατευθύνονται αποκλειστικά στην πραγματική παραγωγή.

«Τα χρήματα πρέπει να πάνε στην πραγματική παραγωγή και να υπάρξει επιτέλους ανάπτυξη του κλάδου», σημείωσε.

Παράλληλα, παρουσίασε ορισμένες από τις βασικές κατευθύνσεις του Αγροτικού Προγράμματος του Κόμματος, επισημαίνοντας ό,τι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να μεταφερθεί εκτός Αθήνας, είτε στη Θεσσαλία είτε στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, προανήγγειλε τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή των ίδιων των Αγροτών στη λήψη αποφάσεων, καθώς και τη θεσμοθέτηση Αγροτικών Επιμελητηρίων, τα οποία θα λειτουργούν ως μόνιμος δίαυλος ενημέρωσης, εκπροσώπησης και στήριξης των Παραγωγών.

Άννα Παπαδοπούλου: «Θέλουμε να ακούσουμε τους πολίτες και να συνδιαμορφώσουμε τις προτάσεις μας»

Κατά τις δηλώσεις της, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ., Άννα Παπαδοπούλου, τόνισε ό,τι η πρωτοβουλία «Τώρα Μιλάμε» αποτελεί μια προσπάθεια ουσιαστικού διαλόγου με τους πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων και τη συνδιαμόρφωση των πολιτικών προτάσεων του κόμματος.

«Το σημαντικό είναι να ακούσουμε τους πολίτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, ώστε να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας για το αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ό,τι η ΕΛ.Α.Σ. βρίσκεται σε φάση οργανωτικής ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι επόμενες κινήσεις για την περαιτέρω συγκρότηση του νέου Πολιτικού Φορέα.

Όπως υπογράμμισε, στόχος είναι το κόμμα να είναι οργανωτικά έτοιμο για κάθε πολιτική εξέλιξη.

 

Διαβάστε επίσης: Ο Νεκτάριος Φαρμάκης από την Πάτρα: «Η νέα Κ.Α.Π. κρίνει το μέλλον όλης της Ελληνικής Περιφέρειας»

Advertisement

Τελευταία νέα →