Αγρίνιο – WorkShop με θέμα: «Προσέλκυση ξένων επιχειρηματιών / Εξωστρέφεια Επιχειρήσεων της Π.Δ.Ε»

Ο Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας στοχεύοντας στην ενεργοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει Workshops με θέμα «Προσέλκυση ξένων επιχειρηματιών / Εξωστρέφεια Επιχειρήσεων της Π.Δ.Ε. & Θεσμικό πλαίσιο εξαγωγών».

Ειδικότερα, το πρώτο Workshop θα διοργανωθεί στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 (18:30 μ.μ.), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Αναστασιάδη 1, πρώην Τράπεζα της Ελλάδος). 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Παπαστεργιόπουλος Γεώργιος, Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (EnterpriseGreece). Στην εκδήλωση παρεμβάλλονται εισηγήσεις εκπροσώπων Διμερών Επιμελητηρίων. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Workshop:

  • 18:30-18:40: Χαιρετισμός & Εισαγωγή στο Μηχανισμό Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΠΔΕ.
  • 18:40-19:10: Δυνατότητες & δυνατά σημεία προσέλκυσης ξένων Επιχειρήσεων στην ΠΔΕ (κος Παπαστεργιόπουλος Γεώργιος – EnterpriseGreece)
  • 19:10-19:30: Εκπρόσωπος και Μέλος Δ.Σ. Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου (κος Παλησίδης Γεώργιος)
  • 19:30-20:00: Θεσμικό πλαίσιο & μεθοδολογία Εξαγωγών (κος Παπαστεργιόπουλος Γεώργιος – EnterpriseGreece)
  • 20:00-20:30: Ερωτήσεις – Απαντήσεις (Q&AOpenSession)

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να παράσχει πληροφόρηση σχετικά με το ισχύων θεσμικό πλαίσιο των εξαγωγών και ταυτόχρονα να διερευνήσει τη δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα Workshops με την ίδια θεματική σε Πύργο (8 Φεβρουαρίου 2023) και Πάτρα (15 Φεβρουαρίου 2023).

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΜΣΕ (https://www.pde-mse.gr/)για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις υπηρεσίες, τις μελέτες και τις εκδηλώσεις του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.