Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι καταλήψεις

Άρχισαν να κλείνουν λένε οι πόρτες των σχολείων δυο μέρες αφότου άνοιξαν. Ήδη όπως πληροφορούμαστε είναι σε εξέλιξη καταλήψεις στο 6ο Γυμνάσιο και το 2ο Γυμνάσιο.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Δεν μπορεί η απάντηση στην ερώτηση του συναδέλφου, «γιατί κάνετε κατάληψη», να είναι: «γιατί έτσι μου είπε η τάδε».

Γιατί και στη γενιά μου γινόταν καταλήψεις, αλλά εκείνες οι εποχές ήταν άλλες. Γεγονός όμως είναι ότι όσοι συμμετείχαμε τότε σε κινητοποιήσεις μια απάντηση με αυτό που μας απασχολούσε μπορούσαμε να τη δώσουμε.

Είναι απολύτως φυσικό, η εκπαιδευτική κοινότητα να αντιδρά σε όλα αυτά που συμβαίνουν, και είναι αναφέρετο δικαίωμά της η επιλογή του μέσου και του τρόπου της αντίδρασης. Άλλα όλα αυτά απαιτούν σοβαρότητα και οφείλουν να στηρίζονται σε επιχειρήματα.  Δεν μπορεί η απάντηση να είναι «γιατί έτσι μου είπε η τάδε».

Και εδώ η ευθύνη των εκπαιδευτικών είναι μεγάλη. Φαντάζει σαν να αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους. Αν χρειάζεται αγώνας για την παιδεία· να γίνει, αλλά να είναι μπροστά οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, ως πρότυπα, και όχι ως παρατηρητές.


Μedia group «Agrinio 365» | Λευτέρης Τηλιγλαδας