Αγρίνιο: Ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών (Videos – Photos)

Ξεκίνησε την Παρασκευή το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου, το οποίο έχει σαν σκοπό την καθιέρωση και εδραίωση του θεσμού, με κύριους στόχους την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος, αλλά και την ενίσχυση σύγχρονων μοντέλων πολιτιστικής διοίκησης, σχεδιασμού και παραγωγής πολιτιστικών δράσεων.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Το φεστιβάλ

Δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά συμμετοχικό και προσδοκά να δώσει βήμα για άλλη μια φορά σε νέους καλλιτέχνες, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Με αυτόν τον τρόπο στηρίζεται το έργο των νέων καλλιτεχνών/δημιουργών και προωθείται  η δικτύωση, οι συνέργειες και η ενίσχυση καινοτόμων συνεργατικών σχημάτων.

Το Φεστιβάλ είναι μια προσφορά στους πολίτες επιλεγμένων μουσικών εκδηλώσεων για την πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής και την ποιοτική προσέγγιση της τέχνης.

Τι περιλαμβάνει

Εκτός από τις κεντρικές εκδηλώσεις – παραστάσεις των 19 Χορωδιών από όλη την Ελλάδα, θα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις με συναυλίες και καντάδες σε Θέρμο και Μεσολόγγι, καθώς και ξεναγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος.

Οι παράλληλες δράσεις (όπως οι ξεναγήσεις) θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις

Θα λάβουν χώρα στον αύλιο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου και σε περίπτωση κακοκαιρίας στον κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ (τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν ανοικτά και κλειστά θεάματα και ακροάματα, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού).