Αγρίνιο: Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών μεταφέρει το μήνυμα κατά της έμφυλης βίας (Photos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δυτικής Ελλάδας.

Η δράση πραγματοποιείται στον Πεζόδρομο της Βότση στο Αγρίνιο, όπου στελέχη του Ξενώνα ενημερώνουν το κοινό για τη λειτουργία και το έργο της Δομής, και διανέμουν έντυπο πληροφοριακό υλικό για τα βήματα που θα πρέπει να κάνει μια γυναίκα, προκειμένου να αποδράσει με ασφάλεια από καταστάσεις έμφυλης βίας.

Ταυτόχρονα, τα στελέχη του Ξενώνα, μοιράζουν συμβολικά λουλούδια στις γυναίκες σε ένδειξη αναγνώρισης του πολύπλευρου ρόλου τους στην κοινωνία.

Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 13.00 το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα, στις 19:00, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις», θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία, «Οι Ατίθασες», η οποία πραγματεύεται τη θέση της γυναίκας, αλλά και την καταπάτηση των δικαιωμάτων της, ακόμα και στις σύγχρονες κοινωνίες.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση: