Οι Αγρινιώτες φόρεσαν το βραχιολάκι του Ι.Ο.ΑΣ.«Πάνος Μυλωνάς» για μια «Νύχτα χωρίς Αλκοόλ» (Photos)

«Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί»: Με αυτό το μήνυμα οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» πρότειναν σε παρέες έξω από γνωστό νυχτερινό στέκι της πόλης του Αγρινίου, να ορίσουν ένα άτομο που δε θα καταναλώσει ποτό, το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2022, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του «οδηγού της παρέας».

Ο «Οδηγός της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχόταν τον τίτλο του, φορούσε ένα βραχιολάκι και έδινε την υπόσχεση να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ. Κατά την αναχώρηση από το νυχτερινό κέντρο, μπορούσε να κάνει εθελούσια, ένα φιλικό αλκοτέστ, για να διαπιστωθεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του.

Εάν πράγματι είχε διατηρήσει τον έλεγχο και δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβευόταν με ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές του Ι.Ο.Α.Σ. τον συμβούλευαν να αφήσει το όχημά του και να γυρίσει σπίτι του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» είναι μια δράση που πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε 40 πόλεις της χώρας για 16η χρονιά.

Για την πόλη μας πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αγρινίου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ. και τη συμβολή της Τροχαίας.

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, ιδίως των νέων στη χώρα μας, ώστε να αντιληφθούν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί αλλά και ως συνεπιβάτες.

Η ανακοίνωση της Π.Δ.Ε. για τη Δράση:

Με επιτυχία και σημαντική ανταπόκριση από τους πολίτες, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στην Αιτωλοακαρνανία, η δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την πρόληψη & μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς», με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο ήταν οι πόλεις στις οποίες οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και οι υπηρεσιακοί εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας αναζήτησαν τον «Οδηγό της παρέας», με σκοπό την ευαισθητοποίηση και αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ από τους οδηγούς οχημάτων. 

 Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, σε δήλωσή της για την υλοποίηση της δράσης «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» ανέφερε: «Πολλές φορές συμβαίνουν γύρω μας δυσάρεστα συμβάντα τα οποία μπορούν να εξελιχθούν ακόμη και σε τραγωδίες. Αρκετά από αυτά ξεκινούν από στιγμές χαράς και διασκέδασης και καταλήγουν είτε σε σοβαρούς τραυματισμούς που αφήνουν πίσω τους μόνιμες αναπηρίες, είτε σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Ινστιτούτο «Πάνος  Μυλωνάς» στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού και στην υπενθύμιση ότι η ανθρώπινη ζωή και η ακεραιότητα είναι αναντικατάστατα».


AgrinioTimes.gr

Επιμέλεια: Νάντια Μπούτα