Το AgrinioTimes.gr και το AgrinioTimesTV στα εγκαίνια της έκθεσης Αναγνωστάκη στο Αγρίνιο!

Με ξενάγηση από την κ. Άννα Ενεπεκίδου,  Επιμελήτρια του  Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων  συνοδεύτηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης: «Τό θέμα εἶναι  τ ώ ρ α  τί λές. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη» με ποιήματα, άρθρα, χειρόγραφα και  φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή τα οποία προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του ποιητή –όπως το ταξινόμησε ο γιος του, ο Ανέστης – αλλά και από τις συλλογές του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Μουσείου Μπενάκη, των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και του Αρχείου της Ε.Ρ.Τ.

Το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και τη Δημοτική Πινακοθήκη παρουσιάζουν την έκθεση η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου.  

 

 

Ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου καλωσόρισε για τρίτη φορά το Ίδρυμα στην πόλη και αναφέρθηκε στη σημασία της έκθεσης: «Μέσα από κείμενα και  φωτογραφίες αποτυπώνονται στιγμές της ζωής του ποιητή ο οποίος, δικαίως, ενσαρκώνει  ένα κομμάτι του εθνικού μας πλούτου. Ο Μανόλης Αναγνωστάκης καταγράφεται ως ένας από τους κορυφαίους ποιητές και δοκιμιογράφους της μεταπολεμικής γενιάς. Η δύναμη του ποιητικού του λόγου,  υπερβαίνοντας κομματικές ταμπέλες, κατάφερε να εκφράσει την αβεβαιότητα, την αποξένωση αλλά και τις ελπίδες  μιας ολόκληρης εποχής. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων γι αυτήν την σημαντική προσφορά στην πόλη». 

Η έκθεση, όπως εξήγησε ο Χρήστος Γαρουφαλής Διευθυντής της ΔΠΑ, είναι ταξινομημένη σε ενότητες κτίζοντας η καθεμία την αφήγηση του βίου και του έργου του Μ. Αναγνωστάκη: “Η έκθεση αυτή μας ταξιδεύσει στους σταθμούς της προσωπικής και συλλογικής πορείας του Μανόλη Αναγνωστάκη. Κυρίως όμως, θεωρώ πως είναι μια αφορμή να ανακαλύψουμε την ποιητική και πολιτική ηθική του Αναγνωστάκη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς γιατί η παρουσία σας αποτελεί κίνητρο για εμάς.  Να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την κ. Άννα Ενεπεκίδου για την επιμέλεια & συντονισμό, κυρίως όμως για την εμπιστοσύνη της στη ΔΠΑ και τη σημερινή της παρουσία».  

Διάρκεια έκθεσης:  29/02/2020 – 30/04/2020.

Ώρες επισκέψεων: Τρίτη έως Σάββατο 10.00 – 13.30 & 18.00 – 20.30

Κυριακή 10.30 – 13.30,  Δευτέρα κλειστά

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.

 

Πληροφορίες

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

Δημ. Βότση 2, Αγρίνιο, 

τηλ. 26413 060419,   

e-mail: pinakothiki@agrinio.gr   

www.dipinag.gr