Ο Αγρινιώτης Κώστας Λαγιόπουλος ταμίας του Ελληνικού Μορφωτικού Ινστιτούτου

Ο Κώστας Λαγιόπουλος κατάγεται από το Αγρίνιο. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στην Ελλάδα και αφού εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο ΓΕΕΘΑ με απονομή επαίνου για διαγωγή «Αρίστη», εργάστηκε για περισσότερα από δεκαπέντε συναπτά έτη στον κατασκευαστικό κλάδο.

Έχει συνεργαστεί ως τεχνικός σύμβουλος για την κατασκευή έργων ανάπλασης Σιδηροδρομικών Σταθμών της ΗΣΑΠ Α.Ε στην Αθήνα.

Εργάστηκε, επίσης, ως σύμβουλος Διαχείρισης Ασφαλείας του Παμπελοποννησιακού Ολυμπιακού Σταδίου και ως σύμβουλος Διαχείρισης Ασφαλείας στην κατασκευή της Σιδηροδρομικής Γέφυρας Ισθμού. Ακολούθως, εργάστηκε ως εργοταξιάρχης τμήματος S3 (τμήμα Γλυφάδας) για την κατασκευή του νέου Τροχιόδρομου – Τραμ της Αθήνας, καθώς και ως μηχανικός εργοταξίου τόσο για την κατασκευή του ξενοδοχείου SOFITEL στο νέο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όσο και για την κατασκευή τμήματος της Αττικής Οδού (Κόμβος Δουκίσσης Πλακεντίας).

Είναι τελειόφοιτος Μεταπτυχιακού διπλώματος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Master στη «Διαχείριση Τεχνικών Έργων», Construction Project Management.

Είναι Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), της Ελληνικής Κοινότητας της Μπρέσια Ιταλίας, της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, της Αερολέσχης Δεκελείας, της Αερολέσχης Αγρινίου, ενώ είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στο Μιλάνο και αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Δ.Σ (ταμίας) του Ελληνικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Ιταλίας – www.istitutoellenicodicultura.com

Είναι ιδρυτής και ιδιόκτητης των επιχειρήσεων Hellinikon (Prodotti Gastronomici Greci) – εισαγωγές και πωλήσεις ελληνικών προϊόντων, του μοναδικού καταστήματος τροφίμων ελληνικών προϊόντων σε όλη την Ιταλία, καθώς και της KLF Cars, εμπορίας αυτοκίνητων, με έδρα το Μιλάνο και το Αγρίνιο.

Στόχος του είναι η προώθηση των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής κουλτούρας στη γείτονα χώρα μέσω δράσεων, όπως σεμινάρια γαστρονομίας και παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

voreini.gr