Η Αγρινιώτισσα Χρυσούλα Τασολάμπρου και η χορωδία της στη Ρουμανία (Photos)

Με τιμητική πρόσκληση παραβρέθηκε στην πόλη Vaslui της Ρουμανίας η Χρυσούλα Τασολάμπρου προκειμένου να λάβει μέρος με τη χορωδία της στο 19ο Φεστιβάλ “Gheorghe Cucu”, μια διοργάνωση της Νομαρχίας Vaslui του Δήμου Vaslui, του Πολιτιστικού Κέντρου και της Επισκοπής Huşilor.

Ηταν η μόνη χορωδία από την Ελλάδα που έλαβε μέρος και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Τασολάμπρου σε ανάρτησή της, ήταν μεγάλη η τιμή να εκπροσωπούν την Ελλάδα και την πόλη του Αγρινίου. Η χορωδία συνοδευόμενη από τους μουσικούς Χρήστο Ζήση και Γιώργο Λιούλιο έλαβε μέρος σε δύο κονσέρτα με Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Ταυτόχρονα η κ. Τασολάμπρου είχε σημαντικές συναντήσεις στα πλαίσια της πολιτιστικής πολιτικής που ασκεί τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός Ελλάδας.

Με την ιδιότητά της και ως μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αγρινίου και συνεργάτιδας του Δημάρχου κ. Γιώργου Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο της πόλης του Vaslui κύριο Cătălin Mîndru.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με αντικείμενο την ανάπτυξη πολιτιστικού Τουρισμού και οι προοπτικές διεύρυνσης και εμβάθυνση της ήδη υπάρχουσας εξαιρετικής συνεργασίας στον τομέα του πολιτιστικού Τουρισμού. Η κ. Τασολάμπρου συνάντησε επίσης τον Επίσκοπο κ.κ. Ιγνάτιο της Επισκοπής Huși, τον κ. Dumitru Buzatu (Νομάρχης Vaslui County Council) και τον Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου (Cultural Center Vaslui) κύριο Lucian Onciu με τον οποίο είχει άριστη συνεργασία τους τελευταίους μήνες.

Η εξωστρέφεια και η προβολή της πόλης του Αγρινίου με απώτερο στόχο την πολιτιστική και τουριστική ανάταση της περιοχής αποτελούν προτεραιότητα για την Χρυσούλα Τασολάμπρου κι αυτό αποδεικνύεται με την ανοδική πορεία που έχουν λάβει τα διεθνή φεστιβάλ που η ίδια έχει ιδρύσει στο Αγρίνιο.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

Διαβάστε επίσης: Μύτικας: Τετάρτη 23 Αυγούστου η βαρκαρόλα – Πρόγραμμα