Με αίτημα του Θ. Βασιλόπουλου παρατείνεται η παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων

Παρατείνεται μέχρι 31/12/23 η παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων έπειτα από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου

Την παράταση  του χρονικού διαστήματος παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων σε αγρότες και ανέργους (άρθρο 44) μέχρι 31-12-2023 προβλέπει ο Ν.5035 ΦΕΚ Α /76/28-3-2023 που ψηφίστηκε στη Βουλή. 

Ο νόμος με τίτλο «Ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ, σύσταση και λειτουργία φορέα διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης» περιλαμβάνει ακόμα  διατάξεις  για το αφορολόγητο, ακατάσχετο και ανεκχώρητο ενισχύσεων που χορηγούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις δηλώσεις στοιχείων για τον ελαιοκομικό τομέα και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Πρόκειται για αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου με επιστολή που εστάλη στις 16 Μαρτίου 2023 και που έκανε αποδεκτό το Υπουργείο προκειμένου να καλλιεργήσουν απρόσκοπτα οι δικαιούχοι αγρότες – κτηνοτρόφοι  και τη νέα χρονιά. Στην επιστολή γίνονταν αναφορά  για τη δυνατότητα παράτασης παραχώρησης μέχρι τέλους του έτους  με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα  ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος, δικαιούχοι αγρότες που βιοπορίζονται από την εκμετάλλευση των συγκεκριμένων εκτάσεων να μην καλλιεργήσουν την φετινή χρονιά. 

Σε δήλωσή του ο κ Βασιλόπουλος τόνισε: «Έγκαιρα επισημάναμε το θέμα στο υπουργείο και λάβαμε θετική απάντηση για την παράταση ενός ακόμα χρόνου, μέχρι τέλος του 2023 για την παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε αγρότες και ανέργους. Βασικό ζητούμενο ήταν  να μην υπάρξουν προβλήματα  με τη νέα καλλιεργητική σεζόν  μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη από κάθε άποψη  αγροτική περίοδο

 

Δείτε επίσης: Δήμος Αγρινίου: Στελέχη του Κέντρου Κοινότητας στο 14ο Νηπιαγωγείο (Photos)