Αιτωλ/νία: Στα Κέντρα Υγείας το εμβόλιο της AstraZeneca – Μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων ηλικιωμένων (Ηχητικό)

Στα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας θα διεξάγεται ο εμβολιασμός της ηλιακής ομάδας 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

  • Αυτό έγινε γνωστό από τον Γενικό Οικογενειακό Ιατρό, Διευθυντή του Ε.Σ.Υ., Συντονιστή της 3ης Τ.ΟΜ.Υ. Αγρινίου κ. Ποσονίδη ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον Antenna Star 103.5.

Σύμφωνα με τον κ. Ποσονίδη αυτό γίνεται εξαιτίας του ότι στο Νοσοκομείο Αγρινίου και στο Κέντρο Υγείας Ι.Π. Μεσολογγίου γίνονται εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer και για αρκετό καιρό που υπάρχουν ημερομηνίες εκκρεμείς για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 60-64.

Όπως, εξήγησε ο κ. Ποσονίδης οι ηλικίες αυτές (60-64) σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες έχουν τη δυνατότητα της πιο εύκολης μετακίνησης και ο χρόνος της δεύτερης δόσης του εμβολίου γίνεται μετά από δώδεκα εβδομάδες.

Ήδη έχουν ανακοινώσει τη λειτουργία τους ως εμβολιαστικά κέντρα τα Κέντρα Αμφιλοχίας (δείτε ΕΔΩ) και Αιτωλικού (δείτε ΕΔΩ).

Όμως, ο κ. Ποσονίδης αποκάλυψε και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων συμπολιτών μεγάλης ηλικίας και αυτό για διάφορους λόγους (διαμονή σε απομακρυσμένες περιοχές, έλλειψη συγγενών, αδυναμία πρόσβασης στην άϋλη συνταγογράφηση, ηλεκτρονικές πληροφορίες εμβολιασμού κ.λπ.)

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Ποσονίδη στον Antenna Star 103.5: