Αιτωλοακαρνάνας αυτόπτης μάρτυρας μιλά για τον ξαφνικό θάνατο του 23χρονου στη Σίφνο (Photo)

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Λαμίας ο ξαφνικός χαμός του 23χρονου φοιτητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θανάση Ζέρβα το απόγευμα της Τρίτης κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών στη Σίφνο.

Το παιδί -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ούτε καρδιολογικό θέμα που να αποτελεί πιθανή αιτία για τον ξαφνικό θάνατό του. Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση θανάτου του 23χρονου φοιτητή. Τα επόμενα 24ωρα θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή με εντολή του εισαγγελέα Σύρου. Η σορός του άτυχου νέου αμέσως μετά την άφιξη στον Πειραιά θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιώς.

Σύμφωνα με αναγνώστη του e-maistros.gr που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην παραλία της Σίφνου, ο 23χρονος καθόταν σε χαμηλή καρέκλα έξω στην παραλία όπου ξαφνικά έγειρε, έπεσε και σε ελάχιστο χρόνο μελάνιασε ολόκληρος. Κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, ούτε ο ίδιος πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια. Εκείνη την ώρα του έκανε ανάνηψη ένας γιατρός που βρισκόταν στο σημείο. Πήγαν τον νεαρό -χωρίς τις αισθήσεις του- στο κέντρο υγείας, όπου οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο αδικοχαμένος Θανάσης έχει μία δίδυμη αδερφή που και εκείνη είναι φοιτήτρια, ενώ οι γονείς του άτυχου 23χρονου είναι πολύ αγαπητοί στην κοινωνία της Λαμίας με τον πατέρα, Δημήτρη Ζέρβα, να είναι ένας από τους καλύτερους αρχιτέκτονες – μηχανικούς της περιοχής και την μητέρα, Δέσποινα Κουντούρη, να είναι γιατρός.

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή ο καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβίδης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Σαν Παιδί μας…
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον πόνο για την απώλεια του νεαρού Θανασάκη Ζέρβα, γιου του Δημήτρη και της Δέσποινας.
Είμαστε συγκλονισμένοι.
Καλό σου ταξίδι παιδί μου.
Δεν έχω τη δύναμη να αρθρώσω ούτε τα στοιχειώδη λόγια προς τους γονείς σου.
Ποια παρηγοριά να σας δώσουμε Δέσποινά μου, Δημήτρη μου;
Πόσο μαύρη μπορεί να γίνει η ζωή σε μια στιγμή;»