Ο Αιτωλοακαρνάνας Δημ. Στρατούλης Επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς

Οι Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάνα Τσίχλη αναδείχτηκαν Γραμματείς της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς

Συγκροτήθηκαν η Πολιτική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο

Εγκρίθηκε το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης και ο Κανονισμός Λειτουργίας

Τροποποιήθηκε ο τίτλος σε Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΛΑ.Ε., στην οποία έλαβαν μέρος  600 περίπου αντιπρόσωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι, από όλη την Ελλάδα.

Το άνοιγμα της συνδιάσκεψης έκανε ο συντονιστής της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. Στάθης Λεουτσάκος, και στο προεδρείο των εργασιών ήταν οι, Κώστας Ήσυχος, πρ. Υπουργός και Βουλευτής, Νίκος Σακούτης, εκπαιδευτικός πρ. μέλος Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., Μάνια Μπαρσέφσκι, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε., Δήμητρα Βελέτζα αγωνίστρια φοιτητικού κινήματος, Βασιλική Αθανασοπούλου, Νομικός.

Τις εισηγήσεις για τις θέσεις της ΛΑ.Ε. παρουσίασαν η Μαριάνα Τσίχλη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, και ο Δημήτρης Στρατούλης, πρ. Βουλευτής και Υπουργός.

Εν συνεχεία απηύθυναν χαιρετισμό στη συνδιάσκεψη εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς από τους, ΜΕΡΑ25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΣΕΚ, ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ , Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, ΔΕΑ. 

 Χαιρετισμό απέστειλαν οι οργανώσεις ΑΡΙΣ και Χριστιανική Δημοκρατία, και οι Αλέκος ΑλαβάνοςΧρήστος ΛάσκοςΜάνια Παπαδημητρίου και Γιάννης Ζερδελής.

Στη συνέχεια χαιρέτησαν  πρόσωπα και διανοούμενοι της Αριστεράς οι:

Κώστας Λαπαβίτσας, πρ. βουλευτής, καθηγητής οικονομικών, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, Νάντια Βαλαβάνη, συγγραφέας, πρώην Βουλευτής και Υπουργός,

Γιάννης Κουζής, καθηγητής εργασιακών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,  Στράτος Γεωργούλας, καθηγητής Παν. Αιγαίου, περιφ. σύμβουλος Β. Αιγαίου,

Βασίλης Λιόσης, εκπαιδευτικός και συγγραφέας και Θωμάς Κώτσιας,  πρ. Βουλευτής.

Παραβρέθηκαν επίσης, 15 πρώην Βουλευτές της ΛΑΕ και ο πρ. ευρωβουλευτής της Νίκος Χουντής καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, συνδικάτων και άνθρωποι  της Αριστεράς, της τέχνης και του πολιτισμού.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ομόφωνη έγκριση της Πολιτικής Απόφασης και του Κανονισμού Λειτουργίας, την ανάδειξη των νέων πολιτικών της Οργάνων και την τροποποίηση του τίτλου σε ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα πλαίσια της διεύρυνσης, ανασυγκρότησης και διεύρυνσης της.

Γραμματείς της ΛΑ.Ε. αναδείχτηκαν οι Δημήτρης Στρατούλης, Μαριάννα Τσίχλη.

Επίσης αναδείχτηκε Πολιτική Γραμματεία εκτός από τους δυο Γραμματείς της ΛΑ.Ε. αποτελείται από τους, Στάθη Λεουτσάκο, πρώην Βουλευτή, Δημήτρη Σαραφιανό, δικηγόρο, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Κώστα Ήσυχο, πρώην Υπουργό και Βουλευτή, Νίκο Σακούτη εκπαιδευτικό, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., Δέσποινα Σπανού, νομικό πρώην Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Αναστασία Σταυροπούλου, δικηγόρο, Στρατή Γεωργούλα, καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου,ως ανέναχτος, Βαγγέλη Καλιντεράκη, γιατρό, Θωμά Κώτσια, πρ. Βουλευτή, ως ανένταχτος, Μάνια Μπαρσέφσκι, νομικός, ως ανένταχτη, Βασιλική Αθανασοπούλου, Νομικός.

Τέλος, συγκροτήθηκε Πολιτικό Συμβούλιο αποτελούμενο από, ανένταχτους αγωνιστές, διανοούμενους, αιρετούς αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστές, μέλη κοινωνικών κινημάτων και φορέων, πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων, οι Νίκος Χουντής, Κώστας Λαπαβίτας, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννης Κουζής, Γιάννης Ζερδελής, καθώς και από τους συντονιστές των Νομαρχιακών Οργανώσεων της ΛΑ.Ε. και πολιτικά στελέχη της. 

Ο Αιτωλοακαρνάνας, πρώην Υπουργός και Βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης και η Δικηγόρος Μαριάννα Τσίχλη αναδείχθηκαν ομόρφωνα Επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας  – Ανυπότακτης Αριστεράς στη συνδιάσκεψή της

Πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπόταχτης Αριστεράς στις 15 και 16 Οκτώβρη στην Αθήνα, όπου εξελέγησαν και τα πολιτικά όργανα, Πολικό Συμβούλιο, Πολιτική Γραμματεία και δύο γραμματείς.

Στα όργανα περιλαμβάνονται και οι Αιτωλοακαρνάνες:

Ο Αιτωλοακαρνάνας π. Υπουργός – π. Βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης ομόφωνα εξελέγη Γραμματέας μαζί με τη Μαριάννα Τσίχλη. 

Στο Πολιτικό Συμβούλιο περιλαμβάνονται οι: 

Γιώργος Παληγεώργος– Συντονιστής στο Νομό Αιτωλ/νίας

Κώστας Κούστας-Περιφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ.

Μπέτσης Λευτέρης –Πολιτικός Μηχανικός (Αθήνα)

Τραπεζιώτη Ιωάννα– Τελειόφοιτη Ιατρικής (Ηράκλειο Κρήτης).