Αιτωλοακαρνανία: Ο φόβος των κλοπών σκεπάζει τις λαϊκές…

Κατά 50% µειώθηκε η κίνηση επειδή ο κόσµος φοβάται τις πορτοφολούδες – Απογοητευµένοι οι µικροπωλητές ζητούν αστυνόµευση.

Μεγάλη μείωση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην κίνηση των λαϊκών αγορών του Μεσολογγίου, όπως λένε οι ίδιοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται.

Η αγοραστική κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% – 60%, αλλά και ο κόσμος που επισκέπτεται τις λαϊκές ανεξάρτητα από το αν θα ψωνίσει ή όχι έχει μειωθεί επίσης κατά πολύ. Σύμφωνα με τους ίδιους τους μικροπωλητές οι λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει με την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει ο κόσμος και κυρίως οι συνταξιούχοι και ο δεύτερος έχει σχέση με τον φόβο που νιώθουν οι καταναλωτές από τις κλοπές που σημειώνονται συχνά στο χώρο της λαϊκής. Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα κυρίως γυναίκες που επισκέπτονται τις λαϊκές όχι φυσικά για να κάνουν τα ψώνια τους αλλά για να ξαφρίσουν πορτοφόλια και συχνά το καταφέρνουν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Αιτωλοακαρνανίας, Αντώνης Μπαρμπετάκης, διαπιστώνει ότι, κυρίως το τελευταίο δίμηνο, η κίνηση έχει πέσει στο 50%.

Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ – aixmi-news.gr