Αιτωλοακαρνανία: Τα ονόματα των νέων Διευθυντών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια

Το μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος σε μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς επισημαίνει:

 “Αγαπητές Διευθύντριες, Αγαπητοί Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας στη θέση του/της Διευθυντή/ντριας Σχολικής Μονάδαςθέλω να σας ευχηθώ να έχετε καλή και δημιουργική θητεία.

Σας διαβεβαιώνω πως θα προσπαθήσουμε μαζί για την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου σχολείου, ως άξιοι υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος και πως θα με βρίσκετε συν- αρωγό στην κάθε σας προσπάθεια. Εξάλλου, είμαστε όλο  του ίδιου εκπαιδευτικού χώρου και μόνο υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης και της συναδελφικότητας θα μπορούσαμε να λειτουργούμε όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, εντός της δομής της οποίας καλείται να ηγηθεί.

Είμαι πεπεισμένος πως στον νέο σας ρόλο, αυτόν του παιδαγωγικού και διοικητικού προϊσταμένου, θα αποτελείτε πρότυπο για τους συναδέλφους σας, θα αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες, θα διαχειρίζεστε επιτυχώς τις όποιες κρίσεις- προβλήματα, θα έχετε ανοικτή και εποικοδομητική συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, τους συλλόγους διδασκόντων σας αλλά και την κοινωνία γενικότερα και θα συμβάλλετε ενεργά και δημοκρατικά ως ακρογωνιαίοι λίθοι της διοίκησης της εκπαίδευσης, τόσο στην εφαρμογή όσο και στη διαχείριση της εκπαιδευτικής πολιτικής της χώρας μας.

Επειδή τελικά αυτό που μετρά είναι το ταξίδι…σας εύχομαι να εμπνευστείτε και να εμπνεύσετε. Να είναι αυτή η επιλογή σας ως διευθυντών/ντριων σχολικών μονάδων, αφετηρία νέων στόχων, νέων προσδοκιών, ελπίδας και δημιουργίας. Ως Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδαςβρίσκομαι δίπλα σας στο απαιτητικό αυτό έργο με όλες μου τις δυνάμεις. Καλή Θητεία!”

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα ονόματα έχουν ως εξής:

Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα ονόματα έχουν ως εξής: