Ακριβή Κούκη: Η Ένωση στο πλευρό των ελαιοπαραγωγών με πράξεις (Ηχητικό)

Με αφορμή την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου και με δεδομένο ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ αρχίζει την παραλαβή ελιών, η διευθύντρια του εργοστασίου τυποποίησης–επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς του συνεταιρισμού, κα. Ακριβή Κούκη, παραχώρησε συνέντευξη στον «Antenna Star Radio FM 103.5» και στον Φώτη Μπερίκο.

Η κα. Κούκη εξήγησε ότι τόσο στο εργοστάσιο στη Νεάπολη όσο και στα υποκαταστήματα, αλλά και στους σταθμούς παραλαβής, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πρόληψη για τον κορωνοϊό, καλώντας και τους παραγωγούς να εφαρμόζουν τα μέτρα αυτοπροστασίας και να προσέρχονται φορώντας την απαραίτητη πλέον μάσκα.

Σύμφωνα με την ίδια η παραγωγή φέτος είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιητική, χωρίς προβλήματα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, από προσβολές ή ασθένειες. Τόνισε ότι σε περίπτωση ψεκασμών πρέπει να τηρούνται τα διαστήματα μέχρι τη συλλογή του καρπού, σύμφωνα με την ετικέτα κάθε σκευάσματος και σύμφωνα με τις οδηγίες των γεωπόνων.

Σημείωσε ότι η Ένωση Αγρινίου είναι έτοιμη να απορροφήσει την τοπική παραγωγή, παραλαμβάνοντας όλους τους τεμαχισμούς, ώστε έμπρακτα να στηρίξει ακόμη περισσότερο τους ελαιοκαλλιεργητές μας.

Η πληρωμή, θα γίνεται τοις μετρητοίς, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε παραγωγού, ενώ για τις τιμές είπε ότι αυτές θα διαμορφωθούν τις επόμενες μέρες, σημειώνοντας ότι, όπως κάθε φορά, η Ένωση Αγρινίου δημοσιοποιεί τον τιμοκατάλογο.