Δ. Ακτίου-Βόνιτσας: Υπογραφή σύμβασης για την Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Πογωνιάς

Υπογράφηκε την Τετάρτη η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Πογωνιάς» προϋπολογισμού 1.000.000.

O Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αποστολάκης συνυπέγραψε το έργο με τον Νόμιμο Εκπρόσωπο της Εταιρείας Ιόνιος Τεχνική Ανάδοχο της δημοπρασίας κ. Γράψα Νικόλαο , για την Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης στην Πογωνιά.

Στο πλαίσιο της μελέτης προτείνονται τα απαιτούμενα έργα για τη συλλογή των ακαθάρτων της κοινότητας και τη μεταφορά αυτών στη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Παλαίρου.

Το δίκτυο ακαθάρτων θα συλλέγει τα αστικά λύματα και ορισμένες επιπλέον ποσότητες υπόγειου νερού και επιφανειακής απορροής που εισέρχονται σε αυτούς και θα επιτρέπει την ελεύθερη ροή αυτών μέσω βαρύτητας ενώ με τη βοήθεια καταθλιπτικού αγωγού τα λύματα θα μεταφέρονται στην Ε.Ε.Λ. Παλαίρου η οποία βρίσκεται πλησίον του οδικού άξονα Παλαίρου-Πογωνιάς και σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από την πόλη της Παλαίρου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο που κρίθηκε απαραίτητο για την περιοχή της Πογωνιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής η οποία παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

«Ο τουρισμός καθώς και η αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί ένα από τους βασικούς τομείς προτεραιότητας μας προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο μεγάλο κύμα επισκεπτών που γνωρίζει ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αποστολάκης.