Αλ. Τσίπρας: «Παραιτηθείτε κ. Μητσοτάκη και προκηρύξτε εκλογές» (Video)

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη.

«Να φύγει η Κυβέρνηση των ενόχων, παραιτηθείτε κ. Μητσοτάκη και προκηρύξτε εκλογές. Λέγατε ψέματα ενώ είχατε στα χέρια σας για μήνες έρευνα του πιο στενού σας συμβούλου κ. Τσιόδρα. Το δίλημμα είναι μία νέα αρχή με την κοινωνία ή νέα δεινά για την κοινωνία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή.

Παράλληλα, διάλογο με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη άνοιξε ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εν μέσω πανδημίας μειώνει τον προϋπολογισμό της υγείας κατά 800 εκατομμύρια ευρώ.

«Κάνετε λάθος» φώναξε ο κ. Πλεύρης με τον κ. Τσίπρα να του απαντά: «Κύριε Πλεύρη μου εσείς τα ξέρετε καλά τα μαχαίρια και τα ψαλίδια. Ιδεολογικά εννοώ». Ο Υπουργός Υγείας από τα βουλευτικά έδρανα επανήλθε φωνάζοντας: «Δεν είναι έτσι. Είναι 250 εκατομμύρια ευρώ επάνω». «Αν δεν είναι έτσι αφήστε να τα πει ο Πρωθυπουργός» είπε ο κ. Τσίπρας.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ρώτησε γιατί δεν υιοθετεί την πρότασή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να διαγράφουν μέρος των χρεών των επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας επικράτησε πανδαιμόνιο. «Γελάτε; Αυτοί είστε. Να βγείτε να το πείτε σε επιχειρηματίες!». Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν έντονα φωνάζοντας: «Τον Τσακαλώτο. Να ρωτήσεις τον Τσακαλώτο για τη μεσαία τάξη».

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της προοδευτικής διακυβέρνησης θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και η διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους για τις επιχειρήσεις.

«Δυστυχώς επτωχεύσατε»

Παράλληλα, για ηθική πτώχευση του Πρωθυπουργού μίλησε ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Δυστυχώς επτωχεύσατε. Δεν επτωχεύσατε οικονομικά. Οικονομικά απειλούνται με πτώχευση τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Πτωχεύσατε ηθικά κύριε Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμα, επεσήμανε ότι το πρόβλημα δεν είναι η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης αλλά το ότι επεχείρησε να κερδοσκοπήσει πάνω στην τραγωδία.

«Παντού υπάρχει πανδημία αλλά εδώ είμαστε χειρότερα σε θανάτους. Παντού έχει ακρίβεια αλλά εδώ είναι η μεγαλύτερη χονδρική στο ρεύμα. Παντού υπάρχει κλιματική αλλαγή αλλά εδώ έγιναν στάχτη τόσες χιλιάδες στρέμματα. Το πρόβλημά σας δεν είναι μόνο αυτό. Ότι το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε ανεπαρκές και ότι οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι. Η κυβέρνηση κι εσείς προσωπικά την ώρα της υγειονομικής τραγωδίας επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά. Να στήσετε ψεύτικο θρίαμβο πάνω στο ψέμα και την προπαγάνδα. Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος» είπε.

Γιώργος Λυκουρέντζος – real.gr