Αλαφούζος: «Συστηματική και ακραία η διαιτητική (και όχι μόνο) εύνοια του Ολυμπιακού»!

Διαβάστε την κατάθεση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, για την υπόθεση της αλλοίωσης αποτελεσμάτων που δικάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο.

Σκληρή στάση κατά Ολυμπιακού, Μαρινάκη, και Ηλία Σπάθα κρατά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. για την περίφημη υπόθεση των «15» κατηγορουμένων.

Μεταξύ άλλων, έχει αναφέρει τα εξής:

«Υπήρχε μια συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό από την διαιτησία. Και κατά των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Σε σημείο ακραίο. Είναι σαφές ότι αυτά είχαν μια κεντρική κατεύθυνση. Και δεν είναι μόνο διαιτητική η εύνοια.

Είχε επιρροή στον διορισμό της Κ.Ε.Δ. Προκύπτει και από τις συνομιλίες που κατέγραψε η Ε.Υ.Π. Είχε επιρροή στον πρόεδρο της Ε.Π.Ο., τον κ. Σαρρή. Έπαιρνε ο Μαρινάκης τον κ. Κουρίδη, τον νομικό σύμβουλο της Ε.Π.Ο., και του ζήταγε τι απόφαση να βγάλουν για ένα ματς του Τύρναβου με τον Γάζωρο. Ήταν ακραίο. Και με τη φωνή του Μαρινάκη και του νομικού συμβούλου της Ε.Π.Ο.

Οι συμπεριφορές όλων ήταν ακραίες. Ήρθε η ΟΥΕΦΑ και άλλαξε την Ε.Π.Ο. και απείλησε ότι θα μας αποβάλλει.

Εγώ δεν είμαι ερευνητής, ούτε ανακριτής. Εσείς θα βρείτε πώς γινόταν αυτό. Εγώ ξέρω τα αποτελέσματα της επιρροής αυτής. Ξέρω ότι όλα αυτά τα πρόσωπα συμμετείχαν σε μια άρρωστη κατάσταση.

Έχουν δείρει τρεις δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ από τον Ολυμπιακό.

Η βαθμολογίες των διαιτητών από τους παρατηρητές ήταν απαράδεκτες, προκλητικές και είχαν κάποιο σκοπό. Ο Χιου Ντάλας όταν ανέλαβε ήταν σαν να μην υπήρχε. Ήταν ανενεργός.

Ο Σπάθας είχε σαφώς μια στημένη συμπεριφορά σε έναν αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη. Υπήρχε σκοπιμότητα, είμαι απόλυτος. Τον Σπάθα θα τον θυμάμαι για πάντα για εκείνη την άθλια διαιτησία. Ξέρω τι έκανε και με τον Ολυμπιακό. Για το Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (σ.σ. Νοέμβρης 2014) δεν θυμάμαι, αλλά για το δικό μας ματς δεν έκανε απλώς σφάλματα, είχε πρόθεση. Θεωρώ δεδομένο ότι ήταν μιλημένος. Από κάποιον προερχόμενο από τον Ολυμπιακό προφανώς.

Δεν θυμάμαι αν ήταν διεθνής, αλλά με τόση εύνοια στον Ολυμπιακό είμαι σίγουρος ότι θα γινόταν διεθνής. Και όποιος δεν ευνοούσε τον Ολυμπιακό, δεν γινόταν ποτέ διεθνής. Σήμερα δεν παίζει πουθενά ο Σπάθας γιατί τον κόψανε, όταν ήρθε η UEFA. Έχει κατατεθεί στη Βουλή και ένα έγγραφο από την κ. Κανέλλη που έλεγε ότι ο Σπάθας έπαιζε και στοιχήματα. Έκανε τόσες πολλές απάτες και του επέτρεπαν να διαιτητεύει.

Από το σύνολο των πράξεων του Σπάθα, φαίνεται ότι είχε πρόθεση και σκοπό. Και ευνοημένος πάντα ήταν ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός έχει πάθει τεράστια οικονομική ζημιά από αυτή την κατάσταση. Ήταν τα πάντα ελεγχόμενα και αδιαφανή.

Ο κ. Μαρινάκης δεν ήθελε απλά να νικάει, ήθελε να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του. Η κατάσταση ήταν τραγική.

Η επιρροή στην Ε.Π.Ο. γινόταν μέσω των Ε.Π.Σ. Εξαγόραζαν τις Ε.Π.Σ. και έτσι έβγαινε ο πρόεδρος που θέλανε στην Ε.Π.Ο.».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς είστε από παλιά Παναθηναϊκός. Τα έκανε και ο Παναθηναϊκός παλιά αυτά;
ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: «Και ο Παναθηναϊκός για μια διετία μπορούσε να καθαρίσει το ποδόσφαιρο και δεν το έκανε. Και ακολούθησε τα χνάρια του κ. Κόκκαλη, που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο».

Ο κ. Αλαφούζος ανέφερε ακόμα: «Στον κ. Ανδρεάδη είχα καταθέσει ότι υπήρχε μια συμμορία που κατευθύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και το επαναλαμβάνω και τώρα. Κατέθεσα όλα αυτά τα στοιχεία και στην UEFA».

Άρης Ασβεστάς – sport-fm.gr