Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης κέρδισε το «Game of Chefs» και τα 50.000 ευρώ

Αυλαία έριξε χθες βράδυ το «Game of Chefs» με τους τρεις φιναλίστ να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Ο Άγγελος Σακάι, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης και ο Γιώργος Μπερκάκης διασταύρωσν τα μαγειρικά τους ξίφη και δημιούργησαν τα πιο νόστιμα και εντυπωσιακά πιάτα. Το αποτέλεσμα κρίθηκε σε τρεις φάσεις καθώς μαγείρεψαν τρία διαφορετικά πιάτα: ορεκτικό, κυρίως και γλυκό.

Οι προσπάθειές τους αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από 14 γευσιγνώστες που είναι διακεκριμένοι σεφ, σομελιέ, δημοσιογράφοι, κριτικοί εστιατορίων και food bloggers: Παλαχούρας Απόστολος, Βαγιωνάς Γιώργος, Fahd Αλέξανδρος Hassan Kassem, Κίκης Γρηγόρης, Αντωνόπουλος Δημήτρης, Πεδιαδιτάκης Σπύρος, Σκλαβενίτης Άρης, Παμπόρης Δημήτρης, Βλαντίκας Κωσταντίνος, Σκοτίδας Πέτρος, Δαρειώτη Νανά, Στυλιανουδάκης Γιώργος, Χέλμης Γρηγόρης, Βαλλάτος Φώτης.

Στην πορεία κι οι τρεις κριτές του διαγωνισμού Άγγελος Λάντος, Άνταμ Κόντοβας και Βασίλης Μουρατίδης είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα πιάτα των παικτών και να πάρουν μια γεύση από το τελικό αποτέλεσμα. Η μάχη των τριών φιναλίστ αποδείχθηκε ντέρμπι καθώς η βαθμολογία τους από το ορεκτικό μέχρι το γλυκό είχε αρκετές εναλλαγές και κάθε φορά προηγούνταν κι άλλος παίκτης.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η αγωνία κορυφώθηκε κι η καθοριστική στιγμή ήταν όταν η παρουσιάστρια Ντορέττα Παπαδημητρίου σήκωσε την καμπάνα για να ανακοινώσει τον νικητή του «Game of Chefs». Ο παίκτης, που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισε το έπαθλο των 50.000 ευρώ, είναι ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης;
Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι 29 ετών. Κατάγεται από τη Σύρο. Στο νησί τα τελευταία 6 χρόνια έχει το δικό του εστιατόριο, το οποίο σερβίρει ελληνική δημιουργική κουζίνα. Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι παντρεμένος και με τη σύζυγό του εκτός από ζευγάρι είναι και συνεργάτες. Στην auditions του «Game of chefs» ετοίμασε για τους τρεις κριτές, Άγγελο Λάντο, Άνταμ Κοντοβά και Βασίλη Μουρατίδη, αρνίσια μυαλά με χόρτα, πουρέ πατάτας και παλαιωμένο ξύδι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άνταμ Κοντοβάς στις auditions είχε προβλέψει πως ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης θα ήταν ο μεγάλος νικητής, αφού όταν δοκίμασε το πιάτο είχε πει: «Εγώ πιστεύω πως μόλις είδαμε τον νικητή του «Game of Chefs».

protothema.gr